Rauginti česnakų žiedkočiai vertinami ne tik dėl puikaus skonio

„Kai apie birželio vidurį česnakai pradeda leisti susivijusius kaip uodegos žiedkočius, pjaunu juos ir skubu mėgautis. Česnakų žiedkočių skonis daug švelnesnis nei česnakų galvučių, jie švieži ir traškūs“, – savo naujausioje knygoje „Gero maisto dienoraštis. Vasara“ rašo Renata Ničajienė.

Rauginti česnakų žiedkočiai.<br>R.Ničajienės nuotr.
Rauginti česnakų žiedkočiai.<br>R.Ničajienės nuotr.
Naujausią savo knygą R.Ničajienė pristatė Palangoje. Nuotraukoje – su restorano „Onore“ savininke I.Grušniene.<br>A.Kubaičio nuotr.
Naujausią savo knygą R.Ničajienė pristatė Palangoje. Nuotraukoje – su restorano „Onore“ savininke I.Grušniene.<br>A.Kubaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jun 14, 2016, 4:19 PM, atnaujinta Jun 12, 2023, 10:02 AM

Kulinarinių knygų ir tinklaraščio „Sezoninė virtuvė“ autorė teigia, kad svarbiausia nepavėluoti jų nupjauti, nes ilgiau palaukus žiedkočiai sukietėja ir nebebūna tokie skanūs.

Pjaustytais česnakų žiedkočiais ji mėgsta apibarstyti sviestu apteptą juodos duonos riekę arba sutrinti juos į pesto padažą. Prisirinkusi žiedkočių daugiau Renata juos užraugia.

Taip paruoštus česnakus vertina ir dietistė Toma Eroglu.

„Visos raugintos daržovės yra puikus gerųjų bakterijų, gerinančių virškinimą ir imunitetą, šaltinis. Rauginti česnakų žiedkočiai, kaip ir česnakai, yra puikūs imuniteto stiprinimo pagalbininkai, nes juose yra daug antioksidantų“, – teigė dietistė.

Norite išbandyti ir jūs? Pateikiame R.Ničajienės receptą.

Rauginti česnakų žiedkočiai

Reikės:

  • 3 l stiklainio su šviežiais česnakų žiedkočiais;
  • 3 l vandens;
  • 100 g jūros druskos;
  • 50 g nerafinuoto rudojo cukraus;
  • 1 aitriosios paprikos;
  • 1 česnako galvutės;
  • ryšelio šviežių kalendrų.

Česnakų žiedkočius nupjaukite ir paspausdami sugrūskite į 3 litrų stiklainį. Ten pat suberkite nuluptas česnako skilteles ir pusiau perpjautą aitriąją papriką su sėklytėmis.

Karštame virintame vandenyje ištirpinkite druską ir cukrų, palikite jį kiek ataušti ir šiltą marinatą užpilkite ant stiklainyje esančių česnakų žiedkočių.

Stiklainį pridenkite lėkštute ir pastatykite šiltai, kad česnakai įrūgtų. Skaniausi būna po savaitės, bet galima ragauti anksčiau.

Išrūgusius dėkite šaltai: į rūsį arba šaldytuvą, kad jie neberūgtų.

„Sezoninė virtuvė“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.