Šnicelio pusbrolis, kurio svarbiausias akcentas – padažas

Dienomis, kai lietus pila kaip iš kibiro vos ne visą dieną, norisi ko nors sotaus ir šilto. Sumaniau pagaminti štai tokį patiekalą, ir gavosi puiki vakarienė. Galima valgyti ir be padažo, bet man tas padažas tapo viso patiekalo „varikliuku“.

Maltos vištienos kepsnys su špinatų ir sūrio padažu.<br>O.Kudopčenkės nuotr.
Maltos vištienos kepsnys su špinatų ir sūrio padažu.<br>O.Kudopčenkės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Odeta Kudopčenkienė, „Samčio užrašai“

Jun 14, 2016, 1:02 PM, atnaujinta Jun 12, 2023, 10:03 AM

Šnicelio pusbrolis

Reikės:

  • 500 g vištienos faršo,
  • 2 riekių juodos duonos,
  • 50 ml pieno,
  • 1 kiaušinio,
  • 2 skiltelių česnako,
  • 0.5 galvutės svogūno,
  • druskos,
  • maltų pipirų,
  • aliejaus kepimui,
  • manų apvoliojimui.

Padažas

Reikės:

  • 100 g sviesto (naudojau sūdytą, todėl į padažą daugiau prieskonių nebėriau),
  • 2 saujų smulkintų špinatų,
  • 50 g tarkuoto fermentinio sūrio,
  • 2 šaukštų grietinės.

Nupjaukite duonos pluteles ir susmulkinkite minkštimą. Užpilkite pienu ir palaikykite 5 min.

Į faršą įmuškite 1 kiaušinį, sudėkite nuspaustą duoną, tarkuotą svogūną, česnaką, druską, pipirus. Viską gerai išminkykite.

Formuokite pailgus 1 cm storio šnicelius. Merkite į kiaušinio plakinį ir apvoliokite manų kruopose.

Kepkite įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių iki gražios auksinės spalvos.

Padažui keptuvėje ištirpome sviestą, dedame smulkintus špinatus, patroškiname. Dedame grietinę, tarkuotą sūrį ir gerai išmaišome, kol sutirštės padažas.

Valgome su pasirinktu garnyru ir daržovėmis. 

Šaltinis – „Samčio užrašai“  

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.