Žalumynai tinka absoliučiai visi, kuriuos mėgstate ir kokių šiuo metu turite darže ar randate parduotuvėje.
Naudoju stačiakampį lavašą, jį pakloju ant stalo, gausiai patepu lydytu varškės sūreliu.
Toliau šia tvarka tolygiai paskirstau salotų lapus, kapotus krapus, kiaulpienių lapus, jaunus garšvos lapelius, žiupsnį smulkiai kapotos gelsvės, 1 nedidelio agurko tarkius.
Žoles keičiu pagal sezoną, išskyrus salotų lapus, kuriais būtinai pirmiausia apkloju lavašą. Pernai pirmą kartą išbandžiau morkų lapus – likau sužavėta.
Lavašą neskubant, pradedant nuo ilgojo krašto, suku į ruloną. Jį suvynioju į maistinę plėvelę ir dedu į šaldytuvą. Galima paslėgti medine lentele su svoriu.
Prieš tiekiant išvynioju iš plėvelės ir supjaustau 2-3 cm pločio riekelėmis.
Šaltinis – tinklaraštis „Kūmutės virtuvė“