Taip, jie minkšti ir tokie skanūs, kad kaipmat nelieka šio lengvai ir paprastai pagaminamo patiekalo. Juos galima gaminti su įdaru: varškės, sūrio ar mėsos, bet aš pagaminau tik iš bulvių.
Reikės:
- apie 1 kg bulvių;
- 1 stiklinės miltų;
- 1 kiaušinio;
- 3 v. š. krakmolo; sviesto.
Padažui:
- sviesto;
- 1-2 v. š. miltų;
- grietinės (aš naudojau neriebią);
- smulkinto česnako;
- žiupsnelio druskos ir žalumynų.
Bulves, pagardintas druska, išviriau ir sugrūdau su sviestu. Įmušiau kiaušinį, subėriau miltus ir krakmolą.
Formavau kukuliukus ir juos dėjau į verdantį vandenį, viriau jiems iškilus 5-7 min.
Patiekiau su padažu: keptuvėje į ištirpintą sviestą sudėjau smulkintą česnaką, jį pakepinau, subėriau miltus, po to grietinę. Nuolat maišiau, kad neliktų gumuliukų. Pagardinau druska ir žalumynais.
Skanaus!
Šaltinis – „Gamink su Audrone“.