Kadangi oras buvo puikus, maitinomės lengvai ir vartojom daug vaisių bei uogų.
Vienas iš patiekalų buvo priskirtas dietininkams, nes riebalų – tik šaukštas alyvuogių aliejaus. O jeigu nenaudoti padažo, tai išvis gėrio įsikūnijimas.
Kukuliai buvo minkšti ir labai skanūs.
Dietiniai kukuliai su cukinija
Ingredientai:
- 600 g kalakutienos faršo (galima naudoti ir kitokį);
- 1 cukinija;
- 1 morka;
- 1 svogūnas;
- 2 skiltelės česnako;
- pagal skonį druskos, pipirų;
- 1 šaukštas alyvuogių aliejaus;
- 3 šaukštai avižinių dribsnių (aš jų nedėjau).
Tarkuotą morką, smulkintą svogūną ir išspaustą česnaką apkepiname aliejuje. Aliejų nuvarviname ir daržoves dedame į faršo masę.
Ten dedame tarkuotą cukiniją, prieskonius ir avižinius dribsnius. Viską gerai išminkome.
Į verdantį vandenį arba sultinį dedame padarytus kukulius (darykite kokio norisi dydžio. Mano tokie nemaži buvo) ir dėkite į vandenį. Virkite apie 20 min.
Baigdama įdėjau truputį pomidorų padažo.
Valgėme su virtomis bulvėmis.
Šaltinis – „Samčio užrašai“.