Daug kas rašo, ir su tuo sutinku, kad toks apkepas – daug sotesnis. O man dar labai patinka, kad ir jo tekstūra visiškai kitokia. Labai įdomi, ir taip lengvai neatspėsi, kad apkepas būtent su makaronais. Ypač jei naudoji makaronus, kurie į makaronus visai nepanašūs.
Aš panaudojau makaronus, kurie atrodo kaip ryžiai. Bet tinka ir kiti smulkūs makaronai, kokius tik mėgstate ar turite.
Labai skanus apkepas. Jei mėgstate varškę ir makaronus, tikrai patiks.
Varškės apkepas su makaronais
Reikės:
- pieno – 250 ml;
- manų kruopų – 100 g;
- kiaušinių – 6 vnt.;
- cukraus – 100 g;
- vanilinio cukraus – 1/2 a. š.;
- varškės – 500 g;
- smulkių makaronų – 200 g;
- žiupsnelio druskos.
Kaip gaminti
Makaronus išverdame pasūdytame vandenyje.
Manų kruopas sumaišome su pienu ir paliekame brinkti.
Per tą laiką atskirame inde iki purumo išplakame kiaušinių baltymus su žiupsneliu druskos.
Į išbrinkusias manų kruopas sudedame kiaušinių trynius, suberiame cukrų su vaniliniu cukrumi, sukrečiame varškę, išvirusius makaronus ir gerai išmaišome, įmaišome ir kiaušinių baltymus.
Paruoštą tešlą supilame į sviestu išteptą kepimo formą ir kepame įkaitintoje 180 laipsnių karščio orkaitėje apie valandą.
Skanaus!
Šaltinis – „Sigita Cooks“