Vienbalsiai: skaniausi naminiai ledai pasaulyje

Vienbalsiai. Skaniausi naminiai ledai (pasaulyje). Su kuo tik širdis geidžia – braškėmis, avietėmis, serbentais, kakava, šokoladu…

Naminiai ledai.<br>R.Šniolienės nuotr. (kumutesvirtuve.lt)
Naminiai ledai.<br>R.Šniolienės nuotr. (kumutesvirtuve.lt)
Daugiau nuotraukų (1)

Renata Šniolienė (kumutesvirtuve.lt)

2016-08-28 14:48, atnaujinta 2017-05-14 17:29

Naminius ledus gamindavau iš jogurto, maskarponės, kartais įmaišydavau uogą-kitą. Neseniai aptikau šaldytuve liūdinčią plakamą grietinėlę, ji buvo skirta patiekalui, kurio taip ir nepagaminau.

Seniai bebuvau gaminusi ledų, todėl niurktelėjau į maisto rašytojų puslapius, perskaičiau daug receptų ir patarimų, atsirinkau tai, kas mano galva skanu ir svarbu ir ėmiausi gamybos.

Pirmi du gaminiai, neslėpsiu, gavosi labai netgi nekokie… O trečiasis tiesiog privalo būti aprašytas.

Naminiai ledai

Ledus dabar gaminu visada iš tokio kiekio produktų:

500 ml 35% plakamosios grietinėlės;

500 ml jogurto.

Nenoriu minėti prekinių ženklų, bet iš tiesų turiu jogurtą-favoritą ledų gamybai, tai nesaldus, riebus jogurtas su vanile. Jame cukraus jau yra, todėl jokių saldžių priedų nebededu. Bet vėlgi, skonio reikalas, jei mėgstate saldžiau ar reikia stiprios atsvaros rūgščioms uogoms – įdedu ir cukraus pudros.

Ir būtinai įdedu saldumo, jei grietinėlę maišaus su graikišku jogurtu. Žodžiu, gaminant reikia būtinai ragauti ir derinti saldumą prie savo skonio.

Grietinėlę išplaku iki standumo, sudedu jogurtą, norimus priedus ir sumaišau iki vientisos masės.

Priedai būna tokie (rinkitės kokius norite):

200-300 g šaldytų uogų;

1 v. š. kakavos arba 0,5 v. š. tirpios kavos;

100 g lydyto šokolado ir/arba 100 g paskrudintų riešutų.

Paruoštą masę pilstau į 250 ml indelius arba į didesnę dėžutę, kad ir nuo pirktinių ledų.

Gamindama ledus planuoju būti namie bent 3 valandas, todėl, kad pagaminti ledus labai paprasta, bet yra dar vienas, ilgasis gamybos procesas. Tai ledų maišymas.

Kas pusvalandį indelį/indelius reikia ištraukti iš šaldymo kameros ir sušalusius šonus šaukštu sustumti į vidurį. Tokiu būdu ledai sušals tolygiai ir nesušoks į vieną ledo gabalą, bus purios tekstūros, žodžiu tiesiog „tikri“ ledai. Mažuosius indelius reikia permaišyti bent du kartus, o didžiuosiu bent keturis.

Ledus galima gaminti ir ledų mašina, bet aš asmeniškai nepažįstu nė vieno, turinčio tokį agregatą savo namuose.

Ledus laikau šaldymo kameroje, bet jei planuoju, kad suvalgysime per kelias dienas – laikau šaldytuve.

Skanaus!

Šaltinis – tinklaraštis „Kūmutės virtuvė“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.