Varškės apkepas
Ingredientai:
- 500 g varškės;
- 4 kiaušiniai;
- 8 šaukštai cukraus;
- 0,5 šaukštelio druskos;
- 6 šaukštai miltų;
- 300 ml grietinės;
Viršui:
- 5 obuoliai;
- 2 šaukštai sviesto;
- 1 šaukštas cinamono;
- 2 šaukštai cukraus.
Obuolius nulupame, supjaustome plonomis skiltelėmis.
Keptuvėje ištirpiname sviestą su cukrumi. Palaukiame ir, kol cukrus ištirps. Dedame obuolius ir cinamoną ir kepiname, kol obuoliai suminkštės.
Varškę, kiaušinius, druską ir cukrų išplakame su plakikliu iki vientisos masės. Dedame miltus, grietinę ir gerai išmaišome.
Į apvalią skardą tiesiame kepimo popieriaus ir pilame obuolių masę, dedame ant viršaus varškės masę ir dedame į orkaitę.
Kepame 190 laipsnių temperatūroje apie 50 min.
Paliekame atvėsti.
Išverčiame į lėkštę obuolių sluoksniu į viršų.
Šaltinis – „Samčio užrašai“.