Kas žino, gal toks gražiai įpakuotas stiklainėlis taps gražia savo rankomis pagaminta Kalėdine dovana?
Saldžiarūgščiame obuolių acte marinuotos cukinijos
Reikalingi produktai
- 1 kg cukinijų;
- 2 maži svogūnai (aš naudojau vieną raudoną ir vieną paprastą);
- 2 šaukšteliai druskos.
Marinatui:
- 500 ml obuolių acto;
- 140 g cukraus;
- 1 šaukštelis garstyčių grūdelių;
- 1 šaukštelis ciberžolės;
- 2 šaukštai druskos;
- 1/2-1 džiovintas aitrusis pipiras (arba žiupsnis aitriųjų pipirų dribsnių).
Cukinijas ir svogūnus supjaustykite labai plonomis riekelėmis. Sudėkite į didelį dubenį, pabarstykite druska ir užpilkite šaltu vandeniu, kad apsemtų cukinijas.
Palikite pastovėti valandai, tada nupilkite į rėtį ir gerai nusausinkite.
Marinatui skirtus produktus sumaišykite dideliame puode ir užkaiskite. Kai užvirs, virinkite 3 minutes maišydami, kad visiškai ištirptų cukrus.
Tada suverskite nusausintas cukinijas kartu su svogūnais, ir palaukite, kol skystis vėl užvirs. Iškart išjunkite, ir sudėkite į sterilizuotus stiklainius.
Šaltinis – nidosreceptai.lt