Cukinijos saldžiarūgščiame marinate

2016 m. rugsėjo 9 d. 14:33
Nida Degutienė (nidosreceptai.lt)
Tiems, kas šiemet džiaugiasi itin gausiai užderėjusiomis cukinijomis, turiu pasiūlymą: užmarinuokite skirtingų spalvų plonai supjaustytas cukinijas naminiame obuolių acte, ir žiemą galėsite džiaugtis puikiu užkandžiu, tinkančiu prie mėsos ar sūrio.
Daugiau nuotraukų (4)
Kas žino, gal toks gražiai įpakuotas stiklainėlis taps gražia savo rankomis pagaminta Kalėdine dovana?
Saldžiarūgščiame obuolių acte marinuotos cukinijos
Reikalingi produktai
  • 1 kg cukinijų;
  • 2 maži svogūnai (aš naudojau vieną raudoną ir vieną paprastą);
  • 2 šaukšteliai druskos.
Marinatui:
  • 500 ml obuolių acto;
  • 140 g cukraus;
  • 1 šaukštelis garstyčių grūdelių;
  • 1 šaukštelis ciberžolės;
  • 2 šaukštai druskos;
  • 1/2-1 džiovintas aitrusis pipiras (arba žiupsnis aitriųjų pipirų dribsnių).
Cukinijas ir svogūnus supjaustykite labai plonomis riekelėmis. Sudėkite į didelį dubenį, pabarstykite druska ir užpilkite šaltu vandeniu, kad apsemtų cukinijas.
Palikite pastovėti valandai, tada nupilkite į rėtį ir gerai nusausinkite.
Marinatui skirtus produktus sumaišykite dideliame puode ir užkaiskite. Kai užvirs, virinkite 3 minutes maišydami, kad visiškai ištirptų cukrus.
Tada suverskite nusausintas cukinijas kartu su svogūnais, ir palaukite, kol skystis vėl užvirs. Iškart išjunkite, ir sudėkite į sterilizuotus stiklainius.
Šaltinis – nidosreceptai.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2025 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.