Ji atsiuntė receptą, pagal kurį pagamintas patiekalas – sveikas, šiek tiek saldus ir tinka vaikams.
„Jis atrodo įdomiai – kaip pyragas „zebriukas“, tik kitų spalvų“, – teigia Živilė.
Tad koks gi jos patiekalas?
Moliūgų ir varškės apkepas
Reikalingi produktai
Moliūgo masei:
- 0,5 kg moliūgo (be odelės ir sėklų);
- 2 kiaušiniai;
- 2 šaukštai cukraus;
- 3 šaukštai manų kruopų;
- žiupsnelis druskos.
Varškės masei:
- 500 g varškės;
- 2 kiaušiniai;
- 3 šaukštai cukraus;
- žiupsnelis druskos;
- 2 šaukštai manų kruopų;
- pagal skonį galima pridėti razinų ir vanilinio cukraus.
Gaminimo eiga
Pirmiausia iš moliūgo reikia pagaminti tyrę. Supjausčius daržovę gabalėliais pašauname pusvalandžiui į orkaitę ir pakepame nustatę 180 laipsnių kaitrumą, kol moliūgas suminkštėja.
Po to jį susmulkiname trintuvu – gauname tyrę, ją atvėsiname.
Per tą laiką išsukame kiaušinius su cukrumi ir druska, tuomet įmaišome moliūgus ir suberiame manų kruopas. Viską išmaišome.
Varškės masei kiaušinius išsukame su cukrumi ir druska, įtriname varškę (aš dažniausiai viską pertrinu trintuvu), suberiame manų kruopas. Galima įdėti razinų ir vanilinio cukraus.
Tuomet šias gautas dvi mases pilame po šaukštą į kepimo indą vieną ant kitos – taip pasidaro dryžuotas sluoksniuotis.
Kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 40 min.
Patiekiame su grietine ir uogomis ar jogurtu. Skanaus!