Atsibodo paprasta obuolienė? Virkite ją kitaip – su cukinijomis

2016 m. spalio 3 d. 16:11
Edita Zubrickaitė, „Oditėlės blogas“
Receptas
O taip... Cukinijų ir obuolių naikinimo metas. Kaip žinia, uogienės verdamos ne vien iš uogų. Todėl tai – dar vienas puikus būdas paskanauti kitokios uogienės.
Daugiau nuotraukų (1)
Cukinijų ir obuolių uogienė
Naudojau:
  • obuolius;
  • cukiniją;
  • cukrų;
  • citrinos rūgštį;
  • cinamoną.
Kaip gaminti
Viskas itin paprastai pagaminama. Obuolius išdarinėjame ir supjaustome. Susluoksniuojame su cukrumi ir paliekame pastovėti parai.
Tuomet verdame ant nedidelės ugnies, kol obuoliai apvirs.
Sudedame išdarinėtą, nuluptą ir stambia trintuve sutarkuotą bei šiek tiek nusunktą cukiniją.
Kartkartėmis pamaišome ir verdame, kol uogienė pradeda tirštėti.
Įberiame pagal skonį citrinos rūgšties, paskaniname cinamonu. Galiausiai viską sutriname trintuvu.
Jo neprireiks, jei obuolius ir cukiniją supjaustysite vienodai ar sutarkuosite burokine tarka, kad gautųsi vientisa masė.
Visą gėrį sudedame į pasterizuotus stiklainiukus ir vartojame, kaip širdis geidžia.
Aš užbarsčiau dar šiek tiek mėtos. Mmm... gardumėlis. O puodelis šilto gėrimo tiesiog privalomas.
uogienėdžemasobuolių uogienė
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.