Cukinijų ir obuolių uogienė
Naudojau:
- obuolius;
- cukiniją;
- cukrų;
- citrinos rūgštį;
- cinamoną.
Kaip gaminti
Viskas itin paprastai pagaminama. Obuolius išdarinėjame ir supjaustome. Susluoksniuojame su cukrumi ir paliekame pastovėti parai.
Tuomet verdame ant nedidelės ugnies, kol obuoliai apvirs.
Sudedame išdarinėtą, nuluptą ir stambia trintuve sutarkuotą bei šiek tiek nusunktą cukiniją.
Kartkartėmis pamaišome ir verdame, kol uogienė pradeda tirštėti.
Įberiame pagal skonį citrinos rūgšties, paskaniname cinamonu. Galiausiai viską sutriname trintuvu.
Jo neprireiks, jei obuolius ir cukiniją supjaustysite vienodai ar sutarkuosite burokine tarka, kad gautųsi vientisa masė.
Visą gėrį sudedame į pasterizuotus stiklainiukus ir vartojame, kaip širdis geidžia.
Aš užbarsčiau dar šiek tiek mėtos. Mmm... gardumėlis. O puodelis šilto gėrimo tiesiog privalomas.
Šaltinis – „Oditėlės blogas“