Minkštutėlis moliūgų keksas be kiaušinių

Ar esate išbandę veganiškosios virtuvės patiekalus? Veganai maistui nenaudoja kiaušinių ir kitų gyvūninės kilmės produktų. Abejojate, ar be kiaušinių galima iškepti minkštutėlį keksą? Tikrai taip, ir skoniu jis tikrai nenusileidžia įprastam kepiniui!

Moliūgų keksas.<br>N. Degutienės nuotr.
Moliūgų keksas.<br>N. Degutienės nuotr.
Moliūgų keksas.<br>N. Degutienės nuotr.
Moliūgų keksas.<br>N. Degutienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Nida Degutienė, „Nidos receptai“

Oct 17, 2016, 1:33 PM, atnaujinta Oct 11, 2021, 1:33 PM

Moliūgų patiekalai spalį karaliauja mūsų virtuvėse. Verdame tirštas sriubas, moliūgus naudojame garnyrams, pusrytiniams blyneliams ir žinoma, saldiems kepiniams. Todėl jei pritrūkote idėjų, kaip dar panaudoti rudeninius daržo milžinus, palepinkite šeimą moliūgų ir kokosų keksu.

Jei pasirinksite ne veganišką kepinio versiją, vietoje kokosų pieno galite drąsiai pilti lietuviško kefyro.

Veganiškas moliūgų keksas su kokosais

Reikalingi produktai:

  • 1 ir 3/4 stiklinės miltų (aš naudojau speltų viso grūdo miltus);
  • 3/4 stiklinės rudojo cukraus;
  • 1/2 šaukštelio druskos;
  • 1/2 šaukštelio malto muskato;
  • 1 šaukštelis cinamono;
  • 1 šaukštelis valgomosios sodos;
  • 1 stiklinė keptų sutrintų moliūgų;
  • 3/4 stiklinės aliejaus (naudojau vynuogių kauliukų);
  • 1/3 stiklinės kokosų pieno (arba kefyro – jei gaminsite ne veganišką pyragą);
  • 1/3 stiklinės kokosų drožlių.

Pabarstymui:

  • 2 šaukšteliai cukraus, sumaišyti su 1 šaukšteliu cinamono.

Gaminimo eiga

Orkaitę įkaitinkite iki 180 C.

Sausus ingredientus sumaišykite dubenyje. Atskirame dubenyje sumaišykite aliejų su kokosų pienu (arba kefyru), tada įmaišykite trintus moliūgus. Sujunkite sausų ingredientų mišinį su moliūgų mišiniu ir švelniai išsukite. Suberkite kokosų drožles ir sumaišykite.

Masę supilkite į išklotą pailgą kekso formą (10X20 cm) ir viršų pabarstykite cinamoniniu cukrumi.

Kepkite apie 55-60 minučių.

Kai iškeps, pirmiausia apie 5 minutes vėsinkite orkaitėje su atvertomis durelėmis, tik tada išimkite iš orkaitės ir pilnai atvėsinkite ant grotelių.

Šaltinis – „Nidos receptai“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.