Moliūgų patiekalai spalį karaliauja mūsų virtuvėse. Verdame tirštas sriubas, moliūgus naudojame garnyrams, pusrytiniams blyneliams ir žinoma, saldiems kepiniams. Todėl jei pritrūkote idėjų, kaip dar panaudoti rudeninius daržo milžinus, palepinkite šeimą moliūgų ir kokosų keksu.
Jei pasirinksite ne veganišką kepinio versiją, vietoje kokosų pieno galite drąsiai pilti lietuviško kefyro.
Veganiškas moliūgų keksas su kokosais
Reikalingi produktai:
- 1 ir 3/4 stiklinės miltų (aš naudojau speltų viso grūdo miltus);
- 3/4 stiklinės rudojo cukraus;
- 1/2 šaukštelio druskos;
- 1/2 šaukštelio malto muskato;
- 1 šaukštelis cinamono;
- 1 šaukštelis valgomosios sodos;
- 1 stiklinė keptų sutrintų moliūgų;
- 3/4 stiklinės aliejaus (naudojau vynuogių kauliukų);
- 1/3 stiklinės kokosų pieno (arba kefyro – jei gaminsite ne veganišką pyragą);
- 1/3 stiklinės kokosų drožlių.
Pabarstymui:
- 2 šaukšteliai cukraus, sumaišyti su 1 šaukšteliu cinamono.
Gaminimo eiga
Orkaitę įkaitinkite iki 180 C.
Sausus ingredientus sumaišykite dubenyje. Atskirame dubenyje sumaišykite aliejų su kokosų pienu (arba kefyru), tada įmaišykite trintus moliūgus. Sujunkite sausų ingredientų mišinį su moliūgų mišiniu ir švelniai išsukite. Suberkite kokosų drožles ir sumaišykite.
Masę supilkite į išklotą pailgą kekso formą (10X20 cm) ir viršų pabarstykite cinamoniniu cukrumi.
Kepkite apie 55-60 minučių.
Kai iškeps, pirmiausia apie 5 minutes vėsinkite orkaitėje su atvertomis durelėmis, tik tada išimkite iš orkaitės ir pilnai atvėsinkite ant grotelių.
Šaltinis – „Nidos receptai“