Valgėme ir prisiminėm Trakus, kuomet ten nuvykę visada užsukam į kibininę.
Ir mano pagamintus kibinus šeima giria, o tai man didžiausias įvertinimas.
Reikės:
Tešlai:
1 kg miltų;
300 g sviesto;
3 kiaušinių ir dar 1 kibinams aptepti);
250 ml grietinės.
Įdarui:
1 kg maltos kiaulienos;
svogūno;
maltų pipirų;
druskos;
sviesto.
Į miltus įbėriau žiupsnelį druskos, sudėjau sviestą ir minkiau, kad neliktų sviesto gabaliukų.
Į masę įmušiau kiaušinius, įdėjau grietinę ir pradėjau minkyti.
Kai masę gerai išminkiau, uždengiau maistine plėvele ir pastačiau į šaldytuvą „pailsėti“ 30 min.
Kol tešla „ ilsėjosi“ pasiruošiau įdarą: maltą kiaulieną gardinau druska, prieskoniais, smulkintais svogūnais, įdėjau sviesto ir viską išmaišiau.
Išėmusi iš šaldytuvo tešlą, pradėjau formuoti kibinus.
Tešlą iškočiojau, padariau 16 cm skersmens apskritimus, į kurių viduriuką dėjau įdarą.
Kraštukus gerai užspaudžiau ir susukau.
Kibinus sudėjau ant kepimo skardos, užtiestos kepimo popieriumi ir aptepiau kiaušinio plakiniu.
Kepiau 200 laipsnių temperatūroje 30 min.
Šaltinis – „Gamink su Audrone“.