Minkštas, švelnus ir be galo skanus bananinis varškės apkepas

Sveiki sulaukę žiemos! Ta proga siūlau šiandien vakarienei arba ryt pusryčiams pasigaminti tobulai švelnų, skanų, minkštą ir kvepiantį bananinį varškės apkepą su cinamonu! Šį apkepą labai mėgsta vaikai.

Bananinis varškės apkepas.<br>Nuotr. iš elesclovelab.wordpress.com
Bananinis varškės apkepas.<br>Nuotr. iš elesclovelab.wordpress.com
Daugiau nuotraukų (1)

elesclovelab.wordpress.com

Dec 11, 2016, 7:16 AM, atnaujinta Dec 6, 2021, 5:47 PM

Bananinis varškės apkepas

Reikės:

  • 400 gramų varškės;
  • 3 sunokusių bananų (tokių jau nelabai gražių, bet iš jų kepiniai patys skaniausi!);
  • 3 kiaušinių (jei esate veganai, galite bandyti pakeisti kiaušinius kitais produktais);
  • pusės stiklinės pieno (be pieno irgi bus skanu, tad jei neturite ar nevartojate, tai bėdų nebus);
  • šaldytų uogų (jei namuose turite užsišaldę uogų, jas įdėti į šį apkepą yra labai skanu);
  • 5 kupinų šaukštų miltų;
  • 1 a. š. cinamono,
  • 1/2 a. š. kardamono,
  • 1 a. š. kepimo miltelių,
  • žiupsnelio druskos (prieskonių galite dėti ir daugiau ir įvairesnių, tiktų ir imbieras, ir gvazdikėliai);
  • vanilinio cukraus ar vanilės ekstrakto pagal skonį;
  • cukraus pudros apkepui papuošti.

Kaip gaminti

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių karščio. Šakute sutrinkite bananus ir sumaišykite su pertrinta varške. Įmuškite kiaušinius (jeigu norite dar puresnio apkepo, atskirkite trynius nuo baltymų, trynius sudėkite, o baltymus atskirame inde išplakite iki standžių putų ir jas į masę įdėkite tik įmaišius miltus), gerai viską išmaišykite, maišant pilkite pieną.

Sudėkite prieskonius, kepimo miltelius ir miltus ir maišykite iki vientisos masės.

Jei nusprendėte daryti apkepą su uogomis, įdėkite ir jas (atšildyti nebūtina). Kepimo formą ištepkite sviestu (galite naudoti ir kepimo popierių), supilkite paruoštą masę ir kepkite 40-45 minutes. Atkreipkite dėmesį, jog recepte nėra cukraus – saldumo šiam apkepui suteikia bananai.

Apkepą galite pateikti su uogomis, ledais, cukraus pudra ar grietinėle, šį klausimą spręsti palieku jūsų fantazijai.

Šaltinis – „Elės gvazdikėlių laboratorija“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.