Kiaušiniai yra pakeisti avokadu, o kiaušinio skonio suteikia juodoji druska „Kala Namak“ (ši valgomoji, vulkaninės kilmės natūrali druska turi stiprų sieros, arba kiaušinių, skonį – Red. past.)
Kas valgė, manė, kad valgo tradicinius šaltibarščius.
Kitokie šaltibarščiai
Ingredientai:
1 l kefyro;
2 nedideli orkaitėje kepti arba virti burokėliai;
1/2 ilgavaisio agurko;
1 avokadas;
krapai;
1/2 a.š. druskos;
1/2 a.š. juodosios druskos „Kala Namak“.
Paruošimas
1. Burokėlius ir agurką sutarkuojame stambia tarka arba supjaustome šiaudeliais.
2. Krapus susmulkiname.
3. Daržoves, krapus dedame į puodą ir užpilame kefyru.
4. Avokadą supjaustome kubeliais ir dedame į puodą.
5. Šaltibarščius pagardiname druska ir permaišome. Pastatome į šaldytuvą 1 val.
6. Tiekiame su bulvėmis.