Sultingumo jiems suteikia obuolys, o džiovinti pomidorai ir špinatai – nepakartojamo skonio.
Išbandykite! O kad jaustumėtės tvirčiau, pažiūrėkite vaizdo siužetą, kaip juos gaminti.
Vištienos kukulaičiai su obuoliais
Reikės (5 porcijoms):
1 obuolio,
100 g saulėje džiovintų pomidorų,
saujos špinatų,
1 skiltelės česnako,
žiupsnelio džiovintų bazilikų,
žiupsnelio džiovintų raudonėlių,
druskos, juodųjų pipirų,
2–3 kiaušinių,
400 g vištienos faršo,
200 g ryžių,
mėgstamų žalumynų,
kelių citrinos skiltelių,
šlakelio alyvuogių aliejaus.
Kaip gaminti kukulaičius, žiūrėkite vaizdo siužete, o žemiau rasite aprašymą.
Paruošimas
1. Smulkiai supjaustykite obuolį bei saulėje džiovintus pomidorus ir sumaišykite su špinatais.
2. Įtarkuokite česnako skiltelę, įmuškite kiaušinius ir sudėkite faršą. Pagardinkite prieskoniais ir gerai išmaišykite.
3. Šlapiomis rankomis suformuokite nedidelius kukulius ir sudėkite juos į kepimo formą.
4. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir kepkite iki 185 °C įkaitintoje orkaitėje apie 35 min.
5. Tuo metu į verdantį pasūdytą vandenį suberkite ryžius ir virkite, kaip nurodyta ant pakuotės.
6. Iškepusius kukulaičius patiekite su ryžiais, žalumynais ir citrinos skiltelėmis.