Baltoji šaltsriubė, kuriai teikiu pirmenybę prieš įprastus šaltibarščius

Aukštaitijos regiono šaltsriubė, mano vaikystės vasarų palydovė. Ir dabar teikiu pirmenybę jai, o ne raudoniems šaltibarščiams. Gaivi, kaip ir visos rūgščios šaltos sriubos. 

 Baltieji šaltibarščiai.<br>  Nuotr. iš „Kūmutės virtuvė"
 Baltieji šaltibarščiai.<br>  Nuotr. iš „Kūmutės virtuvė"
 Baltieji šaltibarščiai.<br>  Nuotr. iš „Kūmutės virtuvė"
 Baltieji šaltibarščiai.<br>  Nuotr. iš „Kūmutės virtuvė"
Daugiau nuotraukų (2)

Renata Šniolienė, „Kūmutės virtuvė"

May 2, 2017, 10:21 AM, atnaujinta May 3, 2021, 12:38 PM

Balti šaltibarščiai

Gamindama pasiruošiu:

  • 1 l kefyro,
  • 2 trumpavaisius agurkus,
  • saujelę kapotų krapų,
  • ryšulėlį svogūnų laiškų,
  • mažą indelį konservuotų rūgštynių (apie 150 g),
  • 4 kiaušinius.

Kiaušinius verdu 8-10 min. nuo momento, kai užverda vanduo. 

Tuo metu puode stambiai sutarkuoju agurkus, supilu kefyrą ir rūgštynes, kapotus krapus ir svogūnus.

Išvirusius kiaušinius staigiai atšaldau po vandens srove, nulupu, perpjaunu per pusę. 

Kefyro masę pagal skonį pasūdau. 

Pilu į sriubos indus, dedu 2 skilteles kiaušinio, atskiroje lėkštėj kartais tiekiu virtų bulvyčių.

Patarimas – galima naudoti ir šviežias rūgštynes, jų reikės nemažo indo, tereikia jas supjaustyti ir užplikyti verdančiu vandeniu. Pilti į kefyro masę su visais skysčiais.

Šaltinis - „Kūmutės virtuvė"

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.