Balti šaltibarščiai
Gamindama pasiruošiu:
- 1 l kefyro,
- 2 trumpavaisius agurkus,
- saujelę kapotų krapų,
- ryšulėlį svogūnų laiškų,
- mažą indelį konservuotų rūgštynių (apie 150 g),
- 4 kiaušinius.
Kiaušinius verdu 8-10 min. nuo momento, kai užverda vanduo.
Tuo metu puode stambiai sutarkuoju agurkus, supilu kefyrą ir rūgštynes, kapotus krapus ir svogūnus.
Išvirusius kiaušinius staigiai atšaldau po vandens srove, nulupu, perpjaunu per pusę.
Kefyro masę pagal skonį pasūdau.
Pilu į sriubos indus, dedu 2 skilteles kiaušinio, atskiroje lėkštėj kartais tiekiu virtų bulvyčių.
Patarimas – galima naudoti ir šviežias rūgštynes, jų reikės nemažo indo, tereikia jas supjaustyti ir užplikyti verdančiu vandeniu. Pilti į kefyro masę su visais skysčiais.
Šaltinis - „Kūmutės virtuvė"