Patarė, kaip pasigaminti paprastų, bet originalių tuno patiekalų

Ketvirtadienio popietę sostinės „Habit“ restorane gero maisto mylėtojai rinkosi į tikrą tuno fiestą. Visi jie mokėsi, kaip nesudėtingai, greitai ir šiuolaikiškai paruošti žuvies karaliumi tituluojamo tuno patiekalų. Tuno sumuštinių fiestoje netrūko ne tik muzikos ir geros nuotaikos, bet ir naudingų profesionalo patarimų. 

 „Habit“ restorane gero maisto mylėtojai mokėsi, kaip nesudėtingai, greitai ir šiuolaikiškai paruošti žuvies karaliumi tituluojamo tuno patiekalų. <br> L.Šalnos nuotr.
 „Habit“ restorane gero maisto mylėtojai mokėsi, kaip nesudėtingai, greitai ir šiuolaikiškai paruošti žuvies karaliumi tituluojamo tuno patiekalų. <br> L.Šalnos nuotr.
 „Habit“ restorane gero maisto mylėtojai mokėsi, kaip nesudėtingai, greitai ir šiuolaikiškai paruošti žuvies karaliumi tituluojamo tuno patiekalų. <br> L.Šalnos nuotr.
 „Habit“ restorane gero maisto mylėtojai mokėsi, kaip nesudėtingai, greitai ir šiuolaikiškai paruošti žuvies karaliumi tituluojamo tuno patiekalų. <br> L.Šalnos nuotr.
 „Habit“ restorane gero maisto mylėtojai mokėsi, kaip nesudėtingai, greitai ir šiuolaikiškai paruošti žuvies karaliumi tituluojamo tuno patiekalų. <br> L.Šalnos nuotr.
 „Habit“ restorane gero maisto mylėtojai mokėsi, kaip nesudėtingai, greitai ir šiuolaikiškai paruošti žuvies karaliumi tituluojamo tuno patiekalų. <br> L.Šalnos nuotr.
 „Habit“ restorane gero maisto mylėtojai mokėsi, kaip nesudėtingai, greitai ir šiuolaikiškai paruošti žuvies karaliumi tituluojamo tuno patiekalų. <br> L.Šalnos nuotr.
 „Habit“ restorane gero maisto mylėtojai mokėsi, kaip nesudėtingai, greitai ir šiuolaikiškai paruošti žuvies karaliumi tituluojamo tuno patiekalų. <br> L.Šalnos nuotr.
 „Habit“ restorane gero maisto mylėtojai mokėsi, kaip nesudėtingai, greitai ir šiuolaikiškai paruošti žuvies karaliumi tituluojamo tuno patiekalų. <br> L.Šalnos nuotr.
 „Habit“ restorane gero maisto mylėtojai mokėsi, kaip nesudėtingai, greitai ir šiuolaikiškai paruošti žuvies karaliumi tituluojamo tuno patiekalų. <br> L.Šalnos nuotr.
 „Habit“ restorane gero maisto mylėtojai mokėsi, kaip nesudėtingai, greitai ir šiuolaikiškai paruošti žuvies karaliumi tituluojamo tuno patiekalų. <br> L.Šalnos nuotr.
 „Habit“ restorane gero maisto mylėtojai mokėsi, kaip nesudėtingai, greitai ir šiuolaikiškai paruošti žuvies karaliumi tituluojamo tuno patiekalų. <br> L.Šalnos nuotr.
 „Habit“ restorane gero maisto mylėtojai mokėsi, kaip nesudėtingai, greitai ir šiuolaikiškai paruošti žuvies karaliumi tituluojamo tuno patiekalų. <br> L.Šalnos nuotr.
 „Habit“ restorane gero maisto mylėtojai mokėsi, kaip nesudėtingai, greitai ir šiuolaikiškai paruošti žuvies karaliumi tituluojamo tuno patiekalų. <br> L.Šalnos nuotr.
 „Habit“ restorane gero maisto mylėtojai mokėsi, kaip nesudėtingai, greitai ir šiuolaikiškai paruošti žuvies karaliumi tituluojamo tuno patiekalų. <br> L.Šalnos nuotr.
 „Habit“ restorane gero maisto mylėtojai mokėsi, kaip nesudėtingai, greitai ir šiuolaikiškai paruošti žuvies karaliumi tituluojamo tuno patiekalų. <br> L.Šalnos nuotr.
 „Habit“ restorane gero maisto mylėtojai mokėsi, kaip nesudėtingai, greitai ir šiuolaikiškai paruošti žuvies karaliumi tituluojamo tuno patiekalų. <br> L.Šalnos nuotr.
 „Habit“ restorane gero maisto mylėtojai mokėsi, kaip nesudėtingai, greitai ir šiuolaikiškai paruošti žuvies karaliumi tituluojamo tuno patiekalų. <br> L.Šalnos nuotr.
 „Habit“ restorane gero maisto mylėtojai mokėsi, kaip nesudėtingai, greitai ir šiuolaikiškai paruošti žuvies karaliumi tituluojamo tuno patiekalų. <br> L.Šalnos nuotr.
 „Habit“ restorane gero maisto mylėtojai mokėsi, kaip nesudėtingai, greitai ir šiuolaikiškai paruošti žuvies karaliumi tituluojamo tuno patiekalų. <br> L.Šalnos nuotr.
 „Habit“ restorane gero maisto mylėtojai mokėsi, kaip nesudėtingai, greitai ir šiuolaikiškai paruošti žuvies karaliumi tituluojamo tuno patiekalų. <br> L.Šalnos nuotr.
 „Habit“ restorane gero maisto mylėtojai mokėsi, kaip nesudėtingai, greitai ir šiuolaikiškai paruošti žuvies karaliumi tituluojamo tuno patiekalų. <br> L.Šalnos nuotr.
 „Habit“ restorane gero maisto mylėtojai mokėsi, kaip nesudėtingai, greitai ir šiuolaikiškai paruošti žuvies karaliumi tituluojamo tuno patiekalų. <br> L.Šalnos nuotr.
 „Habit“ restorane gero maisto mylėtojai mokėsi, kaip nesudėtingai, greitai ir šiuolaikiškai paruošti žuvies karaliumi tituluojamo tuno patiekalų. <br> L.Šalnos nuotr.
 „Habit“ restorane gero maisto mylėtojai mokėsi, kaip nesudėtingai, greitai ir šiuolaikiškai paruošti žuvies karaliumi tituluojamo tuno patiekalų. <br> L.Šalnos nuotr.
 „Habit“ restorane gero maisto mylėtojai mokėsi, kaip nesudėtingai, greitai ir šiuolaikiškai paruošti žuvies karaliumi tituluojamo tuno patiekalų. <br> L.Šalnos nuotr.
 „Habit“ restorane gero maisto mylėtojai mokėsi, kaip nesudėtingai, greitai ir šiuolaikiškai paruošti žuvies karaliumi tituluojamo tuno patiekalų. <br> L.Šalnos nuotr.
 „Habit“ restorane gero maisto mylėtojai mokėsi, kaip nesudėtingai, greitai ir šiuolaikiškai paruošti žuvies karaliumi tituluojamo tuno patiekalų. <br> L.Šalnos nuotr.
 „Habit“ restorane gero maisto mylėtojai mokėsi, kaip nesudėtingai, greitai ir šiuolaikiškai paruošti žuvies karaliumi tituluojamo tuno patiekalų. <br> L.Šalnos nuotr.
 „Habit“ restorane gero maisto mylėtojai mokėsi, kaip nesudėtingai, greitai ir šiuolaikiškai paruošti žuvies karaliumi tituluojamo tuno patiekalų. <br> L.Šalnos nuotr.
 „Habit“ restorane gero maisto mylėtojai mokėsi, kaip nesudėtingai, greitai ir šiuolaikiškai paruošti žuvies karaliumi tituluojamo tuno patiekalų. <br> L.Šalnos nuotr.
 „Habit“ restorane gero maisto mylėtojai mokėsi, kaip nesudėtingai, greitai ir šiuolaikiškai paruošti žuvies karaliumi tituluojamo tuno patiekalų. <br> L.Šalnos nuotr.
 „Habit“ restorane gero maisto mylėtojai mokėsi, kaip nesudėtingai, greitai ir šiuolaikiškai paruošti žuvies karaliumi tituluojamo tuno patiekalų. <br> L.Šalnos nuotr.
 „Habit“ restorane gero maisto mylėtojai mokėsi, kaip nesudėtingai, greitai ir šiuolaikiškai paruošti žuvies karaliumi tituluojamo tuno patiekalų. <br> L.Šalnos nuotr.
 „Habit“ restorane gero maisto mylėtojai mokėsi, kaip nesudėtingai, greitai ir šiuolaikiškai paruošti žuvies karaliumi tituluojamo tuno patiekalų. 
 „Habit“ restorane gero maisto mylėtojai mokėsi, kaip nesudėtingai, greitai ir šiuolaikiškai paruošti žuvies karaliumi tituluojamo tuno patiekalų. 
 „Habit“ restorane gero maisto mylėtojai mokėsi, kaip nesudėtingai, greitai ir šiuolaikiškai paruošti žuvies karaliumi tituluojamo tuno patiekalų. 
 „Habit“ restorane gero maisto mylėtojai mokėsi, kaip nesudėtingai, greitai ir šiuolaikiškai paruošti žuvies karaliumi tituluojamo tuno patiekalų. 
 „Habit“ restorane gero maisto mylėtojai mokėsi, kaip nesudėtingai, greitai ir šiuolaikiškai paruošti žuvies karaliumi tituluojamo tuno patiekalų. 
 „Habit“ restorane gero maisto mylėtojai mokėsi, kaip nesudėtingai, greitai ir šiuolaikiškai paruošti žuvies karaliumi tituluojamo tuno patiekalų. 
 „Habit“ restorane gero maisto mylėtojai mokėsi, kaip nesudėtingai, greitai ir šiuolaikiškai paruošti žuvies karaliumi tituluojamo tuno patiekalų. 
 „Habit“ restorane gero maisto mylėtojai mokėsi, kaip nesudėtingai, greitai ir šiuolaikiškai paruošti žuvies karaliumi tituluojamo tuno patiekalų. 
 „Habit“ restorane gero maisto mylėtojai mokėsi, kaip nesudėtingai, greitai ir šiuolaikiškai paruošti žuvies karaliumi tituluojamo tuno patiekalų. 
 „Habit“ restorane gero maisto mylėtojai mokėsi, kaip nesudėtingai, greitai ir šiuolaikiškai paruošti žuvies karaliumi tituluojamo tuno patiekalų. 
 „Habit“ restorane gero maisto mylėtojai mokėsi, kaip nesudėtingai, greitai ir šiuolaikiškai paruošti žuvies karaliumi tituluojamo tuno patiekalų. 
 „Habit“ restorane gero maisto mylėtojai mokėsi, kaip nesudėtingai, greitai ir šiuolaikiškai paruošti žuvies karaliumi tituluojamo tuno patiekalų. 
 „Habit“ restorane gero maisto mylėtojai mokėsi, kaip nesudėtingai, greitai ir šiuolaikiškai paruošti žuvies karaliumi tituluojamo tuno patiekalų. 
 „Habit“ restorane gero maisto mylėtojai mokėsi, kaip nesudėtingai, greitai ir šiuolaikiškai paruošti žuvies karaliumi tituluojamo tuno patiekalų. 
 „Habit“ restorane gero maisto mylėtojai mokėsi, kaip nesudėtingai, greitai ir šiuolaikiškai paruošti žuvies karaliumi tituluojamo tuno patiekalų. 
 „Habit“ restorane gero maisto mylėtojai mokėsi, kaip nesudėtingai, greitai ir šiuolaikiškai paruošti žuvies karaliumi tituluojamo tuno patiekalų. 
 „Habit“ restorane gero maisto mylėtojai mokėsi, kaip nesudėtingai, greitai ir šiuolaikiškai paruošti žuvies karaliumi tituluojamo tuno patiekalų. 
 „Habit“ restorane gero maisto mylėtojai mokėsi, kaip nesudėtingai, greitai ir šiuolaikiškai paruošti žuvies karaliumi tituluojamo tuno patiekalų. 
 „Habit“ restorane gero maisto mylėtojai mokėsi, kaip nesudėtingai, greitai ir šiuolaikiškai paruošti žuvies karaliumi tituluojamo tuno patiekalų. 
 „Habit“ restorane gero maisto mylėtojai mokėsi, kaip nesudėtingai, greitai ir šiuolaikiškai paruošti žuvies karaliumi tituluojamo tuno patiekalų. 
 „Habit“ restorane gero maisto mylėtojai mokėsi, kaip nesudėtingai, greitai ir šiuolaikiškai paruošti žuvies karaliumi tituluojamo tuno patiekalų. 
 „Habit“ restorane gero maisto mylėtojai mokėsi, kaip nesudėtingai, greitai ir šiuolaikiškai paruošti žuvies karaliumi tituluojamo tuno patiekalų. 
 „Habit“ restorane gero maisto mylėtojai mokėsi, kaip nesudėtingai, greitai ir šiuolaikiškai paruošti žuvies karaliumi tituluojamo tuno patiekalų. 
 „Habit“ restorane gero maisto mylėtojai mokėsi, kaip nesudėtingai, greitai ir šiuolaikiškai paruošti žuvies karaliumi tituluojamo tuno patiekalų. 
 „Habit“ restorane gero maisto mylėtojai mokėsi, kaip nesudėtingai, greitai ir šiuolaikiškai paruošti žuvies karaliumi tituluojamo tuno patiekalų. 
 „Habit“ restorane gero maisto mylėtojai mokėsi, kaip nesudėtingai, greitai ir šiuolaikiškai paruošti žuvies karaliumi tituluojamo tuno patiekalų. 
 „Habit“ restorane gero maisto mylėtojai mokėsi, kaip nesudėtingai, greitai ir šiuolaikiškai paruošti žuvies karaliumi tituluojamo tuno patiekalų. 
 „Habit“ restorane gero maisto mylėtojai mokėsi, kaip nesudėtingai, greitai ir šiuolaikiškai paruošti žuvies karaliumi tituluojamo tuno patiekalų. 
 „Habit“ restorane gero maisto mylėtojai mokėsi, kaip nesudėtingai, greitai ir šiuolaikiškai paruošti žuvies karaliumi tituluojamo tuno patiekalų. 
 „Habit“ restorane gero maisto mylėtojai mokėsi, kaip nesudėtingai, greitai ir šiuolaikiškai paruošti žuvies karaliumi tituluojamo tuno patiekalų. 
 „Habit“ restorane gero maisto mylėtojai mokėsi, kaip nesudėtingai, greitai ir šiuolaikiškai paruošti žuvies karaliumi tituluojamo tuno patiekalų. 
 „Habit“ restorane gero maisto mylėtojai mokėsi, kaip nesudėtingai, greitai ir šiuolaikiškai paruošti žuvies karaliumi tituluojamo tuno patiekalų. 
 „Habit“ restorane gero maisto mylėtojai mokėsi, kaip nesudėtingai, greitai ir šiuolaikiškai paruošti žuvies karaliumi tituluojamo tuno patiekalų. 
 „Habit“ restorane gero maisto mylėtojai mokėsi, kaip nesudėtingai, greitai ir šiuolaikiškai paruošti žuvies karaliumi tituluojamo tuno patiekalų. 
 „Habit“ restorane gero maisto mylėtojai mokėsi, kaip nesudėtingai, greitai ir šiuolaikiškai paruošti žuvies karaliumi tituluojamo tuno patiekalų. 
 „Habit“ restorane gero maisto mylėtojai mokėsi, kaip nesudėtingai, greitai ir šiuolaikiškai paruošti žuvies karaliumi tituluojamo tuno patiekalų. 
 „Habit“ restorane gero maisto mylėtojai mokėsi, kaip nesudėtingai, greitai ir šiuolaikiškai paruošti žuvies karaliumi tituluojamo tuno patiekalų. 
 „Habit“ restorane gero maisto mylėtojai mokėsi, kaip nesudėtingai, greitai ir šiuolaikiškai paruošti žuvies karaliumi tituluojamo tuno patiekalų. 
 „Habit“ restorane gero maisto mylėtojai mokėsi, kaip nesudėtingai, greitai ir šiuolaikiškai paruošti žuvies karaliumi tituluojamo tuno patiekalų. 
 „Habit“ restorane gero maisto mylėtojai mokėsi, kaip nesudėtingai, greitai ir šiuolaikiškai paruošti žuvies karaliumi tituluojamo tuno patiekalų. 
 „Habit“ restorane gero maisto mylėtojai mokėsi, kaip nesudėtingai, greitai ir šiuolaikiškai paruošti žuvies karaliumi tituluojamo tuno patiekalų. 
 „Habit“ restorane gero maisto mylėtojai mokėsi, kaip nesudėtingai, greitai ir šiuolaikiškai paruošti žuvies karaliumi tituluojamo tuno patiekalų. 
 „Habit“ restorane gero maisto mylėtojai mokėsi, kaip nesudėtingai, greitai ir šiuolaikiškai paruošti žuvies karaliumi tituluojamo tuno patiekalų. 
 „Habit“ restorane gero maisto mylėtojai mokėsi, kaip nesudėtingai, greitai ir šiuolaikiškai paruošti žuvies karaliumi tituluojamo tuno patiekalų. 
 „Habit“ restorane gero maisto mylėtojai mokėsi, kaip nesudėtingai, greitai ir šiuolaikiškai paruošti žuvies karaliumi tituluojamo tuno patiekalų. 
 „Habit“ restorane gero maisto mylėtojai mokėsi, kaip nesudėtingai, greitai ir šiuolaikiškai paruošti žuvies karaliumi tituluojamo tuno patiekalų. 
 „Habit“ restorane gero maisto mylėtojai mokėsi, kaip nesudėtingai, greitai ir šiuolaikiškai paruošti žuvies karaliumi tituluojamo tuno patiekalų. 
 „Habit“ restorane gero maisto mylėtojai mokėsi, kaip nesudėtingai, greitai ir šiuolaikiškai paruošti žuvies karaliumi tituluojamo tuno patiekalų. 
 „Habit“ restorane gero maisto mylėtojai mokėsi, kaip nesudėtingai, greitai ir šiuolaikiškai paruošti žuvies karaliumi tituluojamo tuno patiekalų. 
 „Habit“ restorane gero maisto mylėtojai mokėsi, kaip nesudėtingai, greitai ir šiuolaikiškai paruošti žuvies karaliumi tituluojamo tuno patiekalų. 
 „Habit“ restorane gero maisto mylėtojai mokėsi, kaip nesudėtingai, greitai ir šiuolaikiškai paruošti žuvies karaliumi tituluojamo tuno patiekalų. 
 „Habit“ restorane gero maisto mylėtojai mokėsi, kaip nesudėtingai, greitai ir šiuolaikiškai paruošti žuvies karaliumi tituluojamo tuno patiekalų. 
 „Habit“ restorane gero maisto mylėtojai mokėsi, kaip nesudėtingai, greitai ir šiuolaikiškai paruošti žuvies karaliumi tituluojamo tuno patiekalų. 
 „Habit“ restorane gero maisto mylėtojai mokėsi, kaip nesudėtingai, greitai ir šiuolaikiškai paruošti žuvies karaliumi tituluojamo tuno patiekalų. 
Daugiau nuotraukų (44)

Lrytas.lt

2017-05-05 11:57

Renginyje dalyvavo garsūs tinklaraštininkai ir maisto mylėtojai, tarp kurių – Nida Degutienė, Urtė Mikelevičiūtė, Lina Burdenkova, Ramunė Tumašonytė, Inga Žuolytė, Jolita Vaitkutė su sužadėtiniu Silvestru Dikčiumi ir daugelis kitų.

Daugeliui gali atrodyti, kad tunas yra sunkiai paruošiama žuvis, reikalaujanti daug laiko ir išmonės, tačiau tai – netiesa. Nereikia būti profesionaliu šefu, kad savo namuose galėtumėte mėgautis puikiai atrodančiais, be galo skaniais ir, svarbiausia, sveikais tuno patiekalais. 

Kartu su garsiais tinklaraštininkais restorano „Habit“ virtuvės komandos narys Martynas Paulauskas įrodė, kad įvairiausiais tuno patiekalais gali mėgautis kiekvienas, o tam nereikia nei begalės laiko, nei didelių pastangų. Šiuolaikiniam vartotojui norisi sveiko maisto, bet daugeliui stinga laiko patiekalus ruošti namuose. Gera žinia ta, kad „Calvo“ tunas – geriausias sprendimas skubantiems, nes jį papildžius vos keliais ingredientais galima išgauti nesuskaičiuojamą galybę puikių patiekalų.

Susirinkę tinklaraštininkai kartu su M.Paulausku gamino įspūdingo skonio, bet labai greitai paruošiamus ir paprastus tuno patiekalus.

Su sužadėtiniu Silvestru Dikčiumi renginyje dalyvavusi menininkė, originaliais piešiniais iš maisto produktų stebinanti Jolita Vaitkutė pasakojo, kad „su tunu“ jai piešti dar neteko, tačiau jos mitybos racione tuno patiekalų – apstu. 

„Tunas – pakankamai sudėtinga medžiaga paveikslui, nebent tai būtų sumuštinis iš tuno. Tačiau mano namuose tuno dėžučių tikrai rastumėte – jį labai mėgstu. Gaminame salotas, užkandžius, įvairiausius patiekalus. Tunas dera praktiškai su viskuo – net vaisiais! Tad eksperimentuoti nesunku“, – pasakojo J.Vaitkutė.

Jai antrino ir kulinarinių knygų autorė Nida Degutienė. Pasak jos, tunas yra vienas universaliausių ir nepamainomų maisto produktų.

„Bado dienai stalčiuje tuno visada yra. Kai nėra laiko ir turi tik 15 minučių pasigaminti valgyti, tunas – geriausia išeitis. Šiuo metų laiku, kai yra žalumynų, tuno salotos yra geriausias pasirinkimas. O pagrindinis tuno privalumas – greitis. Žinoma, svarbu ir tai, kad jis yra labai maistingas, visavertis produktas. Tuną galima naudoti tiek užkandžiams, tiek pagrindiniams patiekalams – šis produktas yra universalus, todėl nereikia galybės ingredientų, kad jį valgytum. Tinka ir vienas, ir su salotomis, makaronais“, – mintimis dalijosi N.Degutienė.

Tuno mėsa laikoma viena vertingiausių pasaulyje, nes ši žuvis auga laukinėje gamtoje, todėl yra ypač vertinga, turi daug baltymų ir omega rūgščių. „Calvo“ galvoja apie aktyvų ir naujoves mėgstantį šiuolaikinį žmogų, todėl siūlo išskirtinius produktus, pavyzdžiui, iš karto paruoštas tuno salotas ar smulkintą tuną sumuštiniams, kurio skonį įvertina tiek naujoves mėgstantis žmogus, tiek prie tradicinių skonių pripratęs vartotojas.

„Calvo“ tunas išsiskiria ne tik tuo, kad yra iš karto paruoštas vartojimui– jo sudėtyje nenaudojamas augalinis, o tik pirmo spaudimo alyvuogių arba saulėgrąžų aliejus. Todėl ruošiant maistą nebūtina jo nupilti – galima ir net būtina panaudoti patiekalo ruošime.

Tuno fiestos svečių laukė staigmena – scenoje pasirodė „Lietuvos talentų“ antros vietos nugalėtoja Fausta Šukytė. F.Šukytė pagrojo neįprastą dviejų būgnų „Mini bongai“ ir „Floortom“ variaciją pačios sukurtu pavadinimu „Artėjančios vasaros griausmas“.

Tuno fiestoje dalyvavusi tinklaraštininkė Ramunė Tamušonytė dalijosi mėgstamiausio jos patiekalo – sveikuoliškų naminių suvožtinių su tunu – receptu:
 

Padažui reikės:

150 g graikiško jogurto;
 
4 valgomųjų šaukštų alyvuogių aliejaus;
 
2 arbatinių šaukštelių raudonojo vyno acto;
 
2 arbatinių šaukštelių pomidorų padažo (arba ketčupo);
 
2 arbatinių šaukštelių klevų sirupo;
 
pusės arbatinio šaukštelio smulkinto jalapeno;
  
3 smulkių marinuotų agurkėlių;
 
1 raudonojo svogūno;
 
šakelės šviežio peletrūno arba kalendros. 


Suvožtiniams reikės:

2 skardinių smulkinto tuno savo sultyse, gardinto Chalapos aitriąja paprika (vadinama jalapenu);

1 arbatinis šaukštas ryžių acto arba ryžių vyno;
 
1 arbatinio šaukštelio sezamų aliejaus;
 
1 didelio kiaušinio;
 
1 valgomojo šaukšto sezamo sėklų;
 
100 g japoniškų Panko (arba įprastų) džiuvesėlių;
 
1 svogūnų laiškų ūglio (3-4 svogūnų laiškų);
 
druskos;
 
smulkintų juodųjų pipirų;
 
3 valgomieji šaukštai rapsų aliejaus;
 
4 pilno grūdo suvožtinių bandelės.


Pagardinimui:

Salotų lapų (geriau salota vazonėlyje, nes jos ploni ir minkšti, sultingi lapai);
 
1 avokado 

Gaminimo eiga:

Pirmiausia gaminame padažą, kad kol ruošime mėsainius jis šaldytuve spėtų įsigerti prieskoniais ir kiek sustingtų. Sudedame visus smulkintus padažui skirtus ingredientus į dubenį ir gerai išmaišome, dedame į šaldytuvą.  

Suvožtinių pagrindui naudojame smulkintą tuną savo sultyse, gardintą Chalapos aitriąja paprika – atidarę skardinę nupilame skysčio perteklių. Įmaišome ryžių acto ir sezamo aliejaus. Įmaišome ir lengvai suplaktą (ne iki putų) kiaušinį. Įmaišome kapotų prieskoninių žolelių, druskos ir pipirų. 

Į nedidelį dubenėlį beriame Panko džiuvesėlius.

Įkaitiname aliejų keptuvėje ir iš viso pasiruošto tuno rankomis formuojame keturis tuno kepsniukus, apvoliojame juos paruoštuose džiuvesėliuose ir kepame iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos – kepti reikia tik tiek, kol viduje įmaišytas kiaušinis sutvirtins kepsnelį, pats konservuotas tunas jau yra tinkamai apdorotas valgyti. Neperkaitinkite, nes kepsneliai išdžius.  

Paskrudiname bandeles ir jas paruošus, apatinį bandelių sluoksnį puošiame minkštais salotų lapais, ant jų gausiai patiekiame atvėsusios padažo, dedame tuno kepsnelį ir pjaustytą avokadą. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kandidatų į prezidentus debatai – ar ryškėja skirtumai?