Jo receptą turi turbūt kiekviena šeimininkė, o jeigu neturite ar norite išbandyti kai ką naujo, siūlome šį.
Gražuolio nuostabiai skanaus apkepo receptu dalinasi „Loretos išbandyti receptai". Paragaukite ir jūs.
Varškės apkepas
Matavimui naudojama 250 ml talpos stiklinė.
Reikės:
- 750 g varškės,
- 175 g sviesto,
- 1 stiklinės cukraus,
- 75 g manų,
- 7 kiaušinių,
- vanilės,
- 1 citrinos,
- žiupsnelio druskos.
Kaip gaminti
Sviestą išsukti trintuvu su cukrumi, druska, nutarkuota citrinos žievele, vanile, įmušti po vieną kiaušinį vis maišant, dėti varškę, labai gerai išplakti iki vientisos masės.
Berti manus, dar kartą gerai išmaišyti. Tešla gaunasi skystoka.
Kepimo indą ištepti sviestu, pilti tešlą, kepti įkaitintoje orkaitėje iki 180 laipsnių maždaug 1 val.