Purus kaip debesėlis nuostabaus skonio varškės apkepas

Varškės apkepas – vienas iš tų patiekalų, kurie labiausiai primena vaikystę ir mamos virtuvę. 

 Varškės apkepas.<br> „Loretos išbandyti receptai".
 Varškės apkepas.<br> „Loretos išbandyti receptai".
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 27, 2017, 4:31 PM, atnaujinta May 30, 2023, 10:11 AM

Jo receptą turi turbūt kiekviena šeimininkė, o jeigu neturite ar norite išbandyti kai ką naujo, siūlome šį. 

Gražuolio nuostabiai skanaus apkepo receptu dalinasi „Loretos išbandyti receptai". Paragaukite ir jūs. 

Varškės apkepas 

Matavimui naudojama 250 ml talpos stiklinė.

Reikės:

  • 750 g varškės,
  • 175 g sviesto,
  • 1 stiklinės cukraus,
  • 75 g manų,
  • 7 kiaušinių,
  • vanilės,
  • 1 citrinos,
  • žiupsnelio druskos. 

Kaip gaminti

Sviestą išsukti trintuvu su cukrumi, druska, nutarkuota citrinos žievele, vanile, įmušti po vieną kiaušinį vis maišant, dėti varškę, labai gerai išplakti iki vientisos masės. 

Berti manus, dar kartą gerai išmaišyti. Tešla gaunasi skystoka.

Kepimo indą ištepti sviestu, pilti tešlą, kepti įkaitintoje orkaitėje iki 180 laipsnių maždaug 1 val.

„Loretos išbandyti receptai"

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.