Žinau daug varškės apkepo receptų. Bet šis – dieviškas

Esu kepusi daug varškės apkepų, jų receptų mano tinklaraštyje tikrai daug. Bet iškepusi šį apkepą supratau: vis dar sugebu save nustebinti. 

 Purus varškės apkepas.<br>„Samčio užrašai“. 
 Purus varškės apkepas.<br>„Samčio užrašai“. 
Daugiau nuotraukų (1)

Odeta Kudopčenkienė, „Samčio užrašai“

Jun 10, 2017, 1:19 PM, atnaujinta Jun 4, 2023, 6:12 PM

Šis apkepas – nepabijosiu pasakyti – dieviškas. Taip, nebijau pavartoti šio žodžio, nes jis tikrai toks. Dar ir dabar prisiminus jo skonį kaupiasi seilės.

Purus varškės apkepas

Reikalingi produktai:

  • 4 kiaušiniai (baltymai atskirti nuo trynių),
  • 200 g cukraus,
  • 1 kg kibirėlis kreminės varškės (naudojau lenkišką),
  • 150 g manų,
  • 100 ml pieno,
  • žiupsnelis druskos,
  • 1 šaukštelis vanilės ekstrakto,
  • 100 g tirpinto sviesto ir truputis skardai patepti,
  • džiūvėsėlių skardai pabarstyti,
  • 1 sauja razinų.

Baltymus plakite, kol suputos. Berkite po 1 šaukštą cukraus ir plakite, kol jis ištirps, vėl berkite cukrų ir plakite, kol sunaudosite visą cukrų.

Varškę ištrinkite su tryniais, manų kruopomis, druska, berkite nuplautas ir nusausintas razinas, supilkite ištirpintą sviestą, vanilės ekstraktą ir pieną. Gerai išmaišykite. 

Sudėkite dalimis kiaušinių baltymus ir gerai išmaišykite šaukštu.

Kepimo skardą ištepkite sviestu ir apibarstykite džiūvėsėliais.

Supilkite varškės masę į skardą ir kepkite 190 C. temperatūroje apie 50 min. arba kol viršus gražiai paruduos.

Valgyti karštą su uogiene arba grietine.

 „Samčio užrašai“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.