Šis apkepas – nepabijosiu pasakyti – dieviškas. Taip, nebijau pavartoti šio žodžio, nes jis tikrai toks. Dar ir dabar prisiminus jo skonį kaupiasi seilės.
Purus varškės apkepas
Reikalingi produktai:
- 4 kiaušiniai (baltymai atskirti nuo trynių),
- 200 g cukraus,
- 1 kg kibirėlis kreminės varškės (naudojau lenkišką),
- 150 g manų,
- 100 ml pieno,
- žiupsnelis druskos,
- 1 šaukštelis vanilės ekstrakto,
- 100 g tirpinto sviesto ir truputis skardai patepti,
- džiūvėsėlių skardai pabarstyti,
- 1 sauja razinų.
Baltymus plakite, kol suputos. Berkite po 1 šaukštą cukraus ir plakite, kol jis ištirps, vėl berkite cukrų ir plakite, kol sunaudosite visą cukrų.
Varškę ištrinkite su tryniais, manų kruopomis, druska, berkite nuplautas ir nusausintas razinas, supilkite ištirpintą sviestą, vanilės ekstraktą ir pieną. Gerai išmaišykite.
Sudėkite dalimis kiaušinių baltymus ir gerai išmaišykite šaukštu.
Kepimo skardą ištepkite sviestu ir apibarstykite džiūvėsėliais.
Supilkite varškės masę į skardą ir kepkite 190 C. temperatūroje apie 50 min. arba kol viršus gražiai paruduos.
Valgyti karštą su uogiene arba grietine.