Ant grotelių rūkytos žuvelės: jų kvapas kutens nosį ir kaimynams

„Pas mus rudenį skaniausiai kvepia visas kaimo kiemas. 

 Naminės išrūkytos žuvelės.<br> Mindaugo R. nuotr.
 Naminės išrūkytos žuvelės.<br> Mindaugo R. nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 19, 2017, 4:16 PM

Ruduo – toks metas, kai nei per šalta, nei per karšta tiek eiti žvejoti, tiek laimikį doroti ir jį išrūkyti.

Juolab, kad reikia dar ir šaldiklį ištuštinti, sunaudoti seniau sugautas žuvis ir palikti vietos rudens gėrybėms“, – rašo konkurso „Mano virtuvė kvepia rudeniu“ dalyvis Mindaugas. 

Jis atsiuntė receptą ir instrukcijas, kaip patiems savo namų kieme išsirūkyti žuvų. 

„Dažnai rūkytas žuveles iš anksto paruošiu bulviakasio užbaigtuvėms“, – pridūrė Mindaugas.

O mes dalinamės jo receptu, kad ir jūs galėtumėte paragauti ką tik išrūkytos žuvies. Ji nė už ką neprilygsta pirktinei. Tikras skanumėlis!

Ant grotelių rūkytos žuvelės

Reikės: 

3 kg žuvų (upės ar ežero), 

1 česnako galvos, 

3 valgomųjų šaukštų druskos,

2 valgomųjų šaukštų lauro lapų, 

2 valgomųjų šaukštų sodo prieskoninių žolelių („Santa Maria“),  

1 arbatinio šaukštelio 5 rūšių pipirų, 

saujos žalumynų (petražolių, bazilikų, salierų, krapų).

Gaminimo instrukcija 

Pašalinti žuvelių vidurius – jų neskusti, palikti galvas.

Gerai išplauti, dar pamirkyti.

Aptrinti druskos, prieskonių bei smulkintų prieskoninių žolelių mišiniu. Palaikyti per naktį vėsiau.

Nuplauti nedideliame kiekyje vandens, nemirkant.

Apdžiovinti. 

Mes rūkome metalinėje statinėje, sudėję žuvis ant grotelių. Kūrenti lapuočiais - drėgnomis alksnių, obelų, beržų malkomis, protarpiais įdedant kadagių, ar pušų kankorėžių.

Rūkyti, nelygu žuvų dydis, 1-2 valandas.

Nustojus kūrenti žuvis kuriam laikui palikti atvirai ant grotelių, kad apdžiūtų.

„Kas ragavo, sakė, kad geras mano receptas“, – pridūrė Mindaugas.

Šis receptas –  konkurso „Mano virtuvė kvepia rudeniu“. dalyvis.

Kviečiame dalintis patiekalų receptais, kuriais džiuginate šeimą ar draugus ir šiokiadieniais, ir švenčių dienomis.

Dešimties populiariausių, daugiausiai skaitytojų vertinimų sulaukusių receptų autoriai bus apdovanoti mūsų partnerio – prekybos tinklo „Lidl“ prizais – 20 eurų vertės dovanų kuponais.

Juos galėsite išleisti bet kurioje Lietuvoje veikiančioje „Lidl“ parduotuvėje.

Būtinai parašykite, kuo ypatingas jūsų receptas, kodėl jis vertas laimėtojo vardo, kaip jis patiko draugams ar kaimynams. O gal yra kokia nors šio recepto istorija? Kuo plačiau aprašysite – tuo daugiau galimybių laimėti!

Savo receptus su nuotraukomis ir aprašymu siųskite adresu skonis@lrytas.lt iki rugsėjo 22 d. 

Laimėtojus skelbsime rugsėjo 25 d.

Receptų kiekio neribojame. Redakcija pasilieka teisę atrinkti tuos receptus, kurie bus paskelbti portale lrytas.lt ir „Skonio“ paskyroje feisbuke „Receptai“. 

Konkurse negali dalyvauti receptai, kurie jau dalyvavo ankstesniuose „Skonio“  konkursuose.

Dalyvaukite patys ir dalinkitės kvietimu su kitais!

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2022 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kokios tikėtinos klimato staigmenos Lietuvoje?