Bulviniai kukuliai, įdaryti grybais. Patiekalas, primenantis vaikystę

Šiuos kukuliukus valgėme kiekvienas iš mūsų, tik gal primiršom. Primenu. Labai skanu. Gaminam.

Bulviniai kukuliai, įdaryti grybais. <br> Nuotr. iš „Samčio užrašai“.
Bulviniai kukuliai, įdaryti grybais. <br> Nuotr. iš „Samčio užrašai“.
Daugiau nuotraukų (1)

Odeta Kudopčenkienė, „Samčio užrašai“

Jan 8, 2018, 11:12 AM, atnaujinta Jan 3, 2023, 1:57 PM

Bulviniai kukuliai, įdaryti grybais

Reikalingi produktai

Įdarui:

  • 1 svogūnas,
  • 20 g lydyto sviesto,
  • 1 st. virtų grybų,
  • 1 šaukštas džiūvėsėlių.

Kukuliams:

  • 8 bulvės,
  • 1 kiaušinis,
  • 2 šaukštai krakmolo,
  • druskos.

Gaminame

Svogūną smulkiai supjaustykite ir pakepinkite keptuvėje svieste.

Sudėkite supjaustytus grybus ir pakepinkite kelias minutes. Suberkite džiūvėsėlius, išmaišykite ir atvėsinkite.

Išvirkite bulves su lupenomis, nulupkite ir sumalkite. Įmuškite kiaušinį, suberkite krakmolą, pasūdykite ir išminkykite.

Išplokite paplotėlius, dėkite įdaro ir formuokite kukuliukus.

Rekomenduojama virti riebaluose, bet aš viriau vandenyje, kaip virdavo mano šeimoje.

Valgome su grietinės padažu.

„Samčio užrašai“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.