Reikės (4 porcijoms):
- 500 g kalakutienos faršo,
- 25 g šviežių petražolių,
- 500-600 g šviežių mažų bulvyčių,
- 2 didelių morkų,
- druskos, pipirų ir mėgstamų mėsos prieskonių faršui,
- 1 a. š. rūkytos paprikos,
- 2 skiltelių česnako,
- 300 ml sultinio,
- 2 skardinių pupelių pomidorų padaže,
- aliejaus kepimui.
Kaip gaminti
Bulves nuskutame, jei šviežios, tik nuplauname, padaliname į 4 dalis. Morkas nuskutame ir supjaustome griežinėliais. Česnaką sukapojame.
Pusę petražolių sukapojame ir sumaišome su faršu, pagardintu prieskoniais. Suformuojame 12 rutuliukų, kuriuos dedame į troškintuvą su įkaitintu aliejumi. Apkepiname kukuliukus maždaug 5 minutes vis pavartydami.
Sudedame bulves, morkas, česnakus, užpilame sultiniu ir patroškiname 15 minučių. Sudedame pupeles, pakaitiname dar 5 minutes neuždengtame troškintuve. Pabarstome likusiomis šviežiomis petražolėmis ir patiekiame.