Pietūs iš vieno puodo: kalakutienos kukulių troškinys

Kalakutienos kukulių troškinys

Kalakutienos kukulių troškinys.<br> Nuotr. iš „Skanios Bajalių istorijos“.
Kalakutienos kukulių troškinys.<br> Nuotr. iš „Skanios Bajalių istorijos“.
Kalakutienos kukulių troškinys.<br> Nuotr. iš „Skanios Bajalių istorijos“.
Kalakutienos kukulių troškinys.<br> Nuotr. iš „Skanios Bajalių istorijos“.
Daugiau nuotraukų (2)

„Skanios Bajalių istorijos“

Jan 25, 2018, 11:06 AM, atnaujinta Jan 24, 2022, 10:58 AM

Reikės (4 porcijoms):

  • 500 g kalakutienos faršo,
  • 25 g šviežių petražolių,
  • 500-600 g šviežių mažų bulvyčių,
  • 2 didelių morkų,
  • druskos, pipirų ir mėgstamų mėsos prieskonių faršui,
  • 1 a. š. rūkytos paprikos,
  • 2 skiltelių česnako,
  • 300 ml sultinio,
  • 2 skardinių pupelių pomidorų padaže,
  • aliejaus kepimui.

Kaip gaminti

Bulves nuskutame, jei šviežios, tik nuplauname, padaliname į 4 dalis. Morkas nuskutame ir supjaustome griežinėliais. Česnaką sukapojame.

Pusę petražolių sukapojame ir sumaišome su faršu, pagardintu prieskoniais. Suformuojame 12 rutuliukų, kuriuos dedame į troškintuvą su įkaitintu aliejumi. Apkepiname kukuliukus maždaug 5 minutes vis pavartydami. 

Sudedame bulves, morkas, česnakus, užpilame sultiniu ir patroškiname 15 minučių. Sudedame pupeles, pakaitiname dar 5 minutes neuždengtame troškintuve. Pabarstome likusiomis šviežiomis petražolėmis ir patiekiame.

Receptas iš „Skanios Bajalių istorijos“

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2022 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.