Ją išvirsite per 30 minučių.
Kukulaičių sriuba su ryžiais
Reikalingi produktai:
- 300 g vištienos faršo (galima naudoti ir kitokią mėsą),
- 3 bulvės,
- 2 morkos,
- 2 lauro lapai,
- 2 šaukštai aliejaus,
- 1 žiupsnelis malto imbiero miltelių,
- 1 sauja ryžių,
- 1 šaukštelis prieskonių maltai mėsai be druskos,
- žiupsnelis druskos,
- žiupsnelis 5 pipirų mišinio,
- žiupsnelis smulkintų šviežių krapų.
Kaip gaminti
Maltą mėsą pagardinti prieskoniais maltai mėsai be druskos, gerai išmaišyti ir atidėti.
Morkas ir bulves nulupti ir supjaustyti kubeliais.
Puode įkaitinti aliejų ir apkepinti morkas su bulvėmis. Užpilti apie 1,5 l vandens ir virti.
Kai vanduo užvirs, sudėti lauro lapus, perplautus ryžius ir suformuotus norimo dydžio kukulaičius iš mėsos. Virti apie 20 min.
Pagardinti druska, pipirais ir maltu imbieru.
Prieš tiekiant apiberti smulkintais krapais.