Varškės apkepas su bananais
Reikalingi produktai (20 cm torto formai):
- 250 g kreminės varškės,
- 2 (M dydžio) kiaušinių,
- 40 g manų,
- 40 g cukraus,
- 50 g sviesto,
- 1,5 nedidelio banano (su žievele svėrė 218 g),
- 30 g razinų,
- vanilės aromato,
- žiupsnio druskos,
- migdolų drožlių.
Kaip gaminti
Varškę, cukrų, vanilę, kiaušinių trynius gerai išplakti, supilti ištirpintą sviestą, manų kruopas ir viską išmaišyti. Įmaišyti maažis gabalėliais supjaustytus bananus ir nuplautas, nusausintas razinas.
Baltymus išplakti su druska iki standumo ir atsargiai įmaišyti į varškės masę.
Torto formos dugną iškloti kepimo popieriumi, ištepti aliejumi (kraštus taip pat), pabarstyti kokosų drožlėmis arba dziūvėsėliais, supilti paruoštą tešlą, o viršų apibarstyti migdolų drožlėmis.
Kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 35 min. Ar iškepė, patikrinti mediniu smeigtuku.
Patiekti apkepą su grietine, trintomis uogomis ar vaniliniu padažu.
Skanaus!