Reikės (išeis ~20-25 vnt):
- 14 vidutinių bulvių (1,5-1,6 kg nuskustų),
- 5 v. š. miltų,
- 4-5 v. š. krakmolo (plius šiek tiek kukuliams apvolioti),
- 2 kiaušinių (L dydžio),
- druskos,
- 2 v. š. šviežių krapų,
- 300 g fetos sūrio,
- 100 g sviesto,
- 4 v. š. grietinės.
Kaip gaminti
Bulves išverdame pasūdytame vandenyje, dar karštas būtinai reikia sugrūsti arba sumalti mėsmale. Atvėsinti.
Fetą sutriname šakute su 1 v. š. smulkintų krapų.
Atvėsintą bulvių masę gerai sumaišome su miltais, krakmolu, kiaušiniais. Drėgnomis rankomis formuojame paplotėlius, kuriuos įdarome fetos įdaru su krapais, suformuojame kukulius.
Kukulius verdame pasūdytame verdančiame vandenyje 8-10 min.
Sviestą išlydome, sumaišome su grietine ir pagardiname 1 v.š. krapų, pridedame druskos pagal skonį.
Padažą užpilame ant kukulių lėkštėje ir skanaujame.
Svarbu – kukulius gaminkite ir virkite iš karto, jeigu paliksite bulvių masę šaldytuve, kitą dieną tik kepkite, virti jie išsileis.