Du naminio majonezo receptai – per akimirksnį. Nuostabus skonio atradimas

Taip jau būna, kad nematome to, kas padėta tiesiai priešais nosį. Arba matome tai, bet nesudėliojame dėlionės mintyse. 

 Naminis majonezas.<br> Nuotr. iš „Kūmutės virtuvė“.
 Naminis majonezas.<br> Nuotr. iš „Kūmutės virtuvė“.
 Naminis majonezas.<br> Nuotr. iš „Kūmutės virtuvė“.
 Naminis majonezas.<br> Nuotr. iš „Kūmutės virtuvė“.
Daugiau nuotraukų (2)

„Kūmutės virtuvė“

Mar 6, 2018, 1:49 PM, atnaujinta Mar 7, 2023, 4:33 PM

Jau ketvirtus metus spaudžiu aliejų, trejus metus po kiemą pėdina vištos, džiuginančios dovanomis šiaudų gūžtose. Ir prieš kelis mėnesius, kai reikėjo vienam vakarėliui paruošti mišrainę, kuri yra būtinai gaminama su majonezu, ėmiau ir prisiminiau, kad jis gaminamas iš aliejaus ir kiaušinių!

Majonezą buvome išbraukę iš mitybos, bet dabar po truputį grįžtame, tačiau tik prie tikro skonio, kurį galima sukurti dar ir iš … pieno. Taip taip, man pradžioje tai irgi skambėjo neįtikėtinai, bet smalsumas, kaip visad, nugalėjo, tada dar įsijungė fantazija, ir dabar jau telieka sugalvoti naujų skonių pavadinimus ir atidaryti kokį pogrindinį cechą. 

O jei rimtai, tai naminis majonezas gaminamas tiesiog per akimirką, jį galima dažyti geltonąja ciberžole ar oranžiniais serenčiais, gardinti persiladu ar maltais kmynais – tai visiška laisvė, svarbiausi ingredientai yra tik trys. Naudoju šaltai spaustus aliejus – žemės riešutų, saulėgrąžų arba sezamų. 

1. Pieniškas majonezas

Reikalingi produktai:

  • 200 ml tyro aliejaus,
  • 100 ml pieno,
  • 1 a. š. garstyčių.

2. Grietinėlės majonezas

Reikalingi produktai:

  • 200 ml tyro aliejaus,
  • 100 ml riebios plakamos grietinėlės,
  • 1 a. š. garstyčių.

Man asmeniškai skaniausias trečiasis, bet jis yra itin riebus, tekstūra primenantis kadaise labai populiarų vokišką. Tačiau šaukštais juk nekabiname, juo gardinu kiaušinių patiekalus ir kartais gaminamas salotas ar mišraines.

O gamyba elementari – supilu visus ingredientus į plakiklio indą, galima naudoti ir  mikserį ar kokteilinę, svarbu, kad prietaisas greitai maišytų. Užtenka plakti kelias sekundes, ir tiesiog akyse skysčiai tampa puikia tvirta mase. Iš šių kiekių gaunu 300 – 350 ml majonezo.

Būtinai pabandykite, nes tai nuostabus skonio atradimas.

„Kūmutės virtuvė“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.