Apkepas su ananasais išėjo labai skanus, purus, drėgnas, prie kurio nereikėjo nei grietinės, nei uogienės, kaip dažniausiai esame pripratę valgyti.
Dalinuosi šio varškės apkepo receptu ir su jumis.
Varškės apkepas su ananasais
Reikės:
- 1 kg varškės (9 proc. riebumo),
- 4 kiaušinių,
- 4 v. š. cukraus,
- 4 v. š.manų kruopų,
- 400 ml pieno,
- druskos,
- 10 griežinėlių konservuotų ananasų,
- skardelei sutepti: 1 a. š. sviesto ir 2 v. š. džiūvėsėlių.
Kaip gaminti
Išsiviriau manų košę.
Varškę su cukrumi, kiaušiniais ir manų koše sutryniau trintuvu (jeigu varškė be grūdelių, pakaks gerai viską išmaišyti).
Supjausčiau ananasų griežinėlius mažais gabaliukais ir įmaišiau į varškės masę.
Paruoštą masę supyliau į stiklinį kepimo indą, sudėjau ant viršaus ananasų griežinėlius.
Kepiau 180 laipsnių orkaitėje 45-50 min. (indą stačiau į neįkaitintą orkaitę).
Viskas. Varškės apkepas iškeptas.
P.S. Palaukite, kad apkepas kiek atvėstų, bus lengviau pjaustyti.
Šaltinis – „Gamink su Audrone“