Lęšių ir brokolių kukuliukai
Reikės:
- 250 g žalių lęšių,
- 180 g brokolio,
- 0,5 a. š. druskos,
- 2-3 v. š. duonos trupinių (džiūvėsėlių).
- Kukuliams kepti – rapsų aliejaus.
- Taip pat reikės 500 ml pomidorų tyrės.
Kaip gaminti
1. Lęšius nuplauti ir užmerkti vandenyje, palaikyti apie 1-2 val.
2. Į puodą su vandeniu pilti lęšius, apvirti, kol jie suminkštės, bet nebus ištežę.
3. Atvėsintus lęšius padalinti į dvi lygias dalis.
4. Vieną dalį susmulkinti S formos smulkintuvu. Taip pat susmulkinti ir brokolį.
5. Į kitą lęšių dalį pilti smulkintus lęšius, brokolį, duonos trupinių, druską ir viską išmaišyti.
6. Palikti pastovėti kelias minutes.
7. Įkaitinti keptuvę su nedideliu kiekiu aliejaus.
8. Į keptuvę dėti rankomis padarytus rutuliukus, kepti iš visų pusių ant nedidelės ugnies. Išimti.
9. Į tuščią keptuvę pilti pomidorų tyrę, dėti kukulaičius, uždengti dangtį ir šildyti apie 10-15 min. (virš mažos ugnies).
Patiekite su daržovėmis, makaronais ar kitais produktais!
Skanaus!
Receptu pasidalino „Vegan Pipiras“