Burokėlių ir cukinijų mišrainė žiemai: iškart gaminkite daugiau

Pirmiausiai šio skanumyno kaimynė atnešė paragaut. Stiklainio turinys buvo suvalgytas dar tą patį vakarą. Kai pagyriau skonį, kaimynė sumanė padovanoti maišą burokų, tuomet gavau dovanų cukinijų. Nebebuvo kur dėtis – teko raitytis rankoves ir kibti į konservavimą.

Burokėlių ir cukinijų mišrainė.
Burokėlių ir cukinijų mišrainė.
Burokėlių ir cukinijų mišrainė.<br>Nuotr. iš „Kūmutės virtuvė“.
Burokėlių ir cukinijų mišrainė.<br>Nuotr. iš „Kūmutės virtuvė“.
Burokėlių ir cukinijų mišrainė.<br>R.Šniolienės (kumutesvirtuve.lt) nuotr.
Burokėlių ir cukinijų mišrainė.<br>R.Šniolienės (kumutesvirtuve.lt) nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Renata Šniolienė, „Kūmutės virtuvė“

Sep 10, 2018, 3:16 PM, atnaujinta Sep 6, 2022, 10:24 AM

Buvo ir keiksmų dėl per mažų puodų, ir dėl išbėgusio ant viryklės raudono skysčio, ir ypatingai ryškių delno linijų bordo spalvos fone. Užtat dabar žinau, ko nedaryti.

Visada sakiau, kad konservuoti reikia tik tai, ko žiemą negalima gauti šviežio, niekada negamindavau burokų stiklainiuose, bet šis receptas sužavėjo – jau įsivaizduoju verdamus barščius, garnyrus…

Padariau vieną pataisą – svogūnus originaliame recepte pjausto kubeliais, aš sutarkavau kombainu, norėjosi tik skonio, ne gabaliukų.

Aprašysiu porciją, kurią gaminau. Jai reikės didelio, bent 12 l puodo. Patogu gaminti iškart didesnį kiekį, nes plaunamų indų (ir delnų) kiekis irgi didelis.

Burokėlių ir cukinijų troškinys 

Reikės:

  • 3 kg burokų;
  • 2 kg cukinijų;
  • 1 kg svogūnų;
  • 2 stiklinių vandens;
  • 1,5 stiklinės cukraus;
  • 1,5 stiklinės aliejaus;
  • 1,5 stiklinės acto;
  • 3 v. š. druskos;
  • 1 v. š. kmynų (galima ir nedėti).

Kaip gaminti

Daržoves nulupu ir paruošiu tarkavimui. Pirmiausiai stambia tarka sutarkuoju svogūnus, įkaitinu keptuvę su 0,5 stiklinės aliejaus, sudedu tarkius ir kepu maišydama, kol svogūnai sugeria aliejų ir pasidaro skaidrūs.

Tuo metu sutarkuoju burokėlius. Juos dedu į puodą, supilu vandenį ir pradedu troškinti. Sutarkuoju cukinijas. Po 20-25 min. sudedu svogūnus ir cukinijų tarkius, supilu likusį aliejų, actą, druską ir cukrų, kmynus ir labai gerai išmaišau. Troškinu dar apie 20 min.

Karštą troškinį dedu į švarius, iškaitintus stiklainius, užsuku verdančiu vandeniu nuplikytais dangteliais ir nakčiai palieku žemyn galva ant virtuvinio rankšluosčio.

Šaltinis – tinklaraštis „Kūmutės virtuvė“.

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2022 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.