Varškės apkepas su maskarpone – purus ir fantastiškai skanus

Šiandien dalinuosi su jumis fantastiško skonio, puraus ir minkštučio varškės apkepo receptu.

 Varškės apkepas.<br> „Food for soul“ nuotr.
 Varškės apkepas.<br> „Food for soul“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Food for soul“

Feb 1, 2019, 11:26 AM, atnaujinta Jan 30, 2023, 1:24 PM

Varškės apkepas

Reikalingi produktai:

  • apie 400 g varškės,
  • apie 80 ml grietinėlės,
  • apie 100 g maskarponės,
  • 6 v. š. cukraus arba vanilinio cukraus, 
  • 5-6 lašiukų vanilės arba kitos esencijos, 
  • 4 kiaušinių, 
  • 1 v. š. grietinės, 
  • 4 v. š. krakmolo,
  • 1 a. š. kepimo miltelių, 
  • 1 citrinos žievelė.

Gaminimas

Varškę išsukite su grietinėle, tuomet dėkite maskarponę, grietinę, vanilės ar kitą esenciją ir viską gerai išmaišykite rankomis ar plaktuvu. 

Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Trynius iki baltumo išsukite su cukrumi, baltymus išplakite iki standžių putų. Įmaišykite trynius, suberkite krakmolą, kepimo miltelius, citrinos žievelę. Po truputį įmaišykite išplaktus baltymus. 

Visą masę sudėkite į išteptą sviestu skardą. Kepkite 180 c orkaitėje apie 40 min. Puoškite mėgstamais vaisiais. Skanaus.

P.S. Jei naudojate vanilinį cukrų, tuomet nebedėkite vanilės esencijos arba dėkite 1-2 lašiukus.

Receptu pasidalijo „Food for soul“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.