Varškės apkepas
Reikalingi produktai:
- apie 400 g varškės,
- apie 80 ml grietinėlės,
- apie 100 g maskarponės,
- 6 v. š. cukraus arba vanilinio cukraus,
- 5-6 lašiukų vanilės arba kitos esencijos,
- 4 kiaušinių,
- 1 v. š. grietinės,
- 4 v. š. krakmolo,
- 1 a. š. kepimo miltelių,
- 1 citrinos žievelė.
Gaminimas
Varškę išsukite su grietinėle, tuomet dėkite maskarponę, grietinę, vanilės ar kitą esenciją ir viską gerai išmaišykite rankomis ar plaktuvu.
Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Trynius iki baltumo išsukite su cukrumi, baltymus išplakite iki standžių putų. Įmaišykite trynius, suberkite krakmolą, kepimo miltelius, citrinos žievelę. Po truputį įmaišykite išplaktus baltymus.
Visą masę sudėkite į išteptą sviestu skardą. Kepkite 180 c orkaitėje apie 40 min. Puoškite mėgstamais vaisiais. Skanaus.
P.S. Jei naudojate vanilinį cukrų, tuomet nebedėkite vanilės esencijos arba dėkite 1-2 lašiukus.
Receptu pasidalijo „Food for soul“