Tada kramsnodami puikius skanėstus ir užgerdami alumi ar vynu vyrai ramiai stebi kylantį dūmelį iš kepsninės ir neuždavinėja klausimų: o gal jau iškepė?
Tad dalinuosi vieno iš tokių „greitukų“ receptu.
Jautienos gabaliuką dedame ant vandenyje išmirkytos kedro lentelės. Grilį įkaitiname iki 150 C, be deflektoriaus. Parūkome 10 min. Jautieną supjaustome plonais griežinėliais.
Garnyrui - plonai pjaustytas svogūnas, grybai, druska pipirai. Uždėję ant silikoninio kilimėlio trumpai patroškiname keliuose šaukštuose sviesto, kol apskrus.
Atpjauname norimo dydžio čiabatos riekeles. Abi puses patepę sviestu ar alyvuogių aliejumi apskrudiname ant silikoninio kilimėlio.
Papuošimui - žalumynai pagal jūsų fantaziją bei nuotaiką.
O neturintiems kepsninės siūlau ją keisti į gerai įkaitintą keptuvę, o silikoninį kilimėlį taip pat puikiai atstos ta pati keptuvė.
Romantikos didelės nebus, bet skonį galiu garantuoti gerą. Skanaus!