Kad kepamas kepsnys neišsausėtų ir apskrustų, šeimininkės apvolioja jį kiaušinio plakinyje ir miltuose.
Tačiau vištieną galima kepti ir kitaip – be miltų ar kiaušinio. Tereikia paruošti tinkamą marinatą.
Beje, taip marinuotą vištieną puikiai iškepti galite ne tik orkaitėje, bet ir kepsninėje.
Sultingi vištienos kepsniai
Reikalingi produktai:
- 4 vištos krūtinėlės,
- 30 g garstyčių,
- 40 g medaus,
- 30 ml alyvuogių aliejaus,
- 3–4 česnako skiltelės,
- 50 g majonezo,
- raudonosios paprikos miltelių,
- aitriosios paprikos,
- druskos.
Kaip gaminti
Sumaišykite garstyčias, aliejų, skystą medų, majonezą ir sutrintus česnakus. Berkite prieskonius ir gerai išmaišykite.
Vištų krūtinėles supjaustykite plonais kepsneliais, uždenkite maistine plėvele ir lengvai pamuškite mėsos plaktuku.
Dėkite vištieną į gilią lėkštę, užpilkite marinatu, paskirstykite, kad jo tektų visiems gabalėliams.
Marinuokite 1-2 valandas šaldytuve.
Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Skardą išklokite kepimo popieriumi, išdėliokite vištienos gabalėlius ir šaukite kepti. Kepkite 30-40 min. arba kol vidinė temperatūra pasieks 72 laipsnius.
O jeigu norite įdarytos vištienos krūtinėlės – išbandykite kitą receptą, labai patikusį mūsų skaitytojams: „Restorano virėja išdavė paslaptį, kaip paruošti vištos krūtinėlę – visi lieka sužavėti“
Parengta pagal „Lifter“.