Išbandžiau receptą, kuris dabar „ant bangos“: šiems šašlykams nėra lygių

Savaitgalis – puiki proga išsitraukti kepsninę ar šašlykinę ir išsikepti ko nors gardaus. Pakviesti kaimynus, gimines ar draugus, pabendrauti ir paskanauti gardžių kepsnių. 

 Šašlykai.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo.
 Šašlykai.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 8, 2019, 11:51 AM, atnaujinta Mar 6, 2023, 7:44 PM

Jeigu norite nustebinti svečius ar artimuosius, paruoškite šašlykų pagal naują receptą, kurį giria visi, kas išbandė. Vienas jų – mūsų skaitytojas Darius.

„Šis receptas dabar, kaip sakoma, „ant bangos“, apie jį tiek daug diskutuojama įvairiose grupėse, kad susidomėjau ir aš. Išbandžiau ir likau labai patenkintas. Galima sakyti, jiems nėra lygių“, – tikina Darius.

Slaptas šių šašlykų marinato ingredientas – airanas: tai jogurtinis gėrimas, šiek tiek primenantis kefyrą, itin populiarus Turkijoje, Kazachstane, Azerbaidžane, Armėnijoje ir kitose Artimųjų Rytų šalyse.  

Airano galima rasti įvairiuose didesniuose prekybos centruose, svarbu, kaip pabrėžė Darius, išsirinkti natūralų airaną, be papildomų ingredientų. 

Dalijamės Dariaus receptu. Būtinai išbandykite.

Airane marinuoti šašlykai

Reikės: 

  • 1 kg sprandinės, 
  • 500 ml airano, 
  • 6-8 svogūnų,
  • šašlykų prieskonių, 
  • druskos, pipirų. 

Kaip gaminti

Sprandinę supjaustykite nedideliais gabalėliais, pabarstykite druska ir prieskoniais, gerai įtrinkite ir išmasažuokite mėsą.

Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais. Į dubenį su svogūnais berkite druskos ir gerai juos išmaigykite, kad išsiskirtų daugiau svogūnų sulčių. Palikite pastovėti keletą minučių, tuomet suverskite svogūnus į mėsą, viską gerai permaišykite ir užpilkite airanu. Išmaišykite ir palikite pastovėti 3-4 valandas kambario temperatūroje. 

Kepkite šašlykinėje.

Iškepusiems leiskite „pailsėti“ keletą minučių, o tada – skanaus!

O jeigu norite išbandyti kitą skaitytojų pamėgtą populiarų receptą, jį rasite čia: „Mėsininkas turguje išdavė šašlykų receptą – dabar kepu tiktai taip“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.