Mėsininkas turguje išdavė šašlykų receptą – dabar kepu tiktai taip

Turbūt kiekvienas šašlykų gerbėjas turi savo mėgstamą marinato receptą. Vieni mėgsta kuo mažiau prieskonių ir trumpai marinuotą mėsą, kiti atvirkščiai – kuo ilgiau mėsa rauginama prieskonių gausiame marinate, tuo jiems geriau.  

 Šašlykai.<br> 123rf.com asociatyvi nuotr.
 Šašlykai.<br> 123rf.com asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 27, 2018, 3:10 PM, atnaujinta Jun 27, 2023, 11:03 AM

Vieni marinuoja majoneze, kiti mėgsta pomidorų sultis ar mineralinį vandenį.

Savo mėgstamiausiu šašlykų receptu pasidalino ir Paulius G.

„Svarbiausia sąlyga, kad šašlykai būtų skanūs ir sultingi – gera mėsa. Mėsą visada perku iš patikimo pardavėjo turguje. Jis man ir patarė, kaip užmarinuoti gerus šašlykus. Išbandėme, mums patiko, ir nuo tada marinuojamte tiktai taip. Mėsa būna sultinga ir tikrai gero skonio“, – rašo Paulius.

Dalinamės jo receptu. 

Kiaulienos šašlykai su mineraliniu vandeniu

Reikės: 

  • 1 kg kiaulienos sprandinės ar kumpio su lašiniais,
  • 2-3 svogūnų, 
  • 0,5 citrinos, 
  • kalendrų, petražolių arba krapų,
  • druskos, 
  • pipirų, 
  • mineralinio vandens „Vytautas“ (kitoks mineralinis vanduo netinka).

Mėsą supjaustyti gana dideliais gabalais. Svogūną supjaustyti, išspausti pusės citrinos sultis, dėti druskos, pipirų, kapotų žolelių, aplieti mėsą, supilti mineralinį, gerai išmaišyti ir palikti mėsą marinuotis bent kelioms valandoms.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.