Šniceliai su balta duona ir padažu – visai kaip iš vaikystės

Esu ne vieną kartą bandžiusi pagaminti panašius šnicelius, bet skonis niekuomet neišeidavo toks, kokį prisimenu. Visada kažko trūkdavo – išeidavo tai per kietas, tai per storas, ne toks skonis, nors tu ką… Bet pagaliau atėjo diena, kai paragavusi šnicelio pasakiau sau: „Taip, tai tas pats skonis, kurį prisimenu iš vaikystės, pagaliau!!!“

Šniceliai su balta duona ir padažu (kaip valgykloje!) <br>Nuotr. iš „Lithuanian in the USA“.
Šniceliai su balta duona ir padažu (kaip valgykloje!) <br>Nuotr. iš „Lithuanian in the USA“.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lithuanian in the USA“

May 2, 2019, 11:26 AM, atnaujinta May 3, 2023, 11:12 AM

Pagaminti šnicelius iš tiesų yra labai nesudėtinga, beveik kaip paprastus kotletus, tik, manau, tai dar greičiau. 

Turbūt perskaitę receptą nustebsite, kodėl rinkausi 3 rūšių faršą, bet jei atvirai, toks faršų mišinys suteikia šniceliui ypatingai gero skonio. Žinoma, puikiai tiktų naudoti tik kiaulienos faršą, bet, manau, pabandę sumaišyti tris skirtingus faršus tikrai nenusivilsite skoniu. 

Jeigu neturite laiko ar noro gaminti padažo – ne bėda, šnicelis ir be jo yra be galo skanus.

Šniceliai su balta duona ir padažu (kaip valgykloje!)

7 porcijoms reikės:

  • 200 g kiaulienos faršo,
  • 200 g jautienos faršo,
  • 100 g kalakutienos faršo (arba naudokite tiek pat kiaulienos/jautienos faršo),
  • 2 nedidelių riekelių baltos duonos,
  • 2 kiaušinių,
  • 80 ml pieno,
  • 1 nedidelio svogūno,
  • 1 skiltelės česnako,
  • ¾ arb. š. druskos,
  • 1/3 arb. š. juodųjų pipirų.

Kepti reikės:

  • 240 ml džiūvėsėlių,
  • aliejaus.

Padažui:

  • 240 ml pieno,
  • 2 valg. š. grietinės,
  • 1 valg. š. sviesto,
  • 1 valg. š. miltų,
  • 1 saujos šviežių, susmulkintų krapų,
  • druskos, juodųjų pipirų.

Kaip gaminti

Nupjauname duonos plutelę, sutrupiname minkštimą, užpilame pienu ir išmaišome. Paliekame brinkti 10 min.

Nulupame svogūną ir česnako skiltelę. Svogūną labai smulkiai susmulkiname, o česnako skiltelę sutriname česnako spaustuku.

Viename dubenyje sumaišome faršą, 1 kiaušinį, nuspaustą duonos minkštimą, ¾ arb. š. druskos ir pipirus.

Kitame dubenėlyje išplakame kiaušinį su žiupsneliu druskos, įpilame 2 valg. š. pieno, likusio nuo duonos. Išmaišome.

Į lėkštę supilame džiūvėsėlius.

Keptuvėje įkaitiname aliejų ant vidutinės ugnies.

Imame saujelę faršo, suformuojame ploną (~1 cm storio) šnicelį, įmerkiame į kiaušinio plakinį, tada apvoliojame iš abiejų pusių džiūvėsėliuose ir dedame į keptuvę. Kepame iš abiejų pusių, kol šnicelis įgauna dailų rudą atspalvį. Taip suformuojame ir iškepame visus šnicelius. Iškepusius šnicelius sudedame į lėkštę.

Padažas – keptuvėje ištirpdome sviestą ant vidutinės ugnies, suberiame miltus ir pakepiname, kol šie pasidaro auksinės spalvos. Tada supilame pieną, gerai išmaišome ir pakaitiname, kol padažas vos sutirštėja. 

Sudedame grietinę, krapus ir išmaišome. Padažą nuolat maišant kaitiname kelias minutes, kol pasidaro šiek tiek tirštesnis. Pagardiname druska ir pipirais. Padažą užpilame ant šnicelių prieš patiekiant. Skanaus!

„Lithuanian in the USA“

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.