Lietiniai iš tešlos su majonezu – švelnesnių nesate ragavę

Ieškote idealaus lietinių tešlos recepto? Išbandykite lietinius iš tešlos su majonezu – pamatysite, jie daug švelnesnio skonio, nei iš tešlos su pienu. 

Lietiniai iš tešlos su majonezu.<br> 123rf nuotr.
Lietiniai iš tešlos su majonezu.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 6, 2019, 12:00 PM, atnaujinta Apr 25, 2022, 11:25 AM

Šaldytuve šie lietiniai ilgai neišdžius – net kelias dienas liks tokie pat minkšti, kaip ir ką tik iškepti. 

Nors tešla – su majonezu, tokius lietinius galima valgyti ne tik su pikantiškais, bet ir saldžiais priedais. Tik jeigu ruošite lietinius ne su saldžiu įdaru, į tešlą nedėkite cukraus. 

Lietiniai iš tešlos su majonezu

Reikalingi produktai: 

  • 10 v. š. miltų,
  • 0,5 l šilto vandens, 
  • 2 v. š. majonezo, 
  • 2 kiaušinių, 
  • 2 v. š. cukraus,
  • 2 v. š. augalinio aliejaus, 
  • druskos. 

Kaip gaminti 

Į dubenį dėkite majonezą, įmuškite kiaušinius, cukrų, druską ir viską gerai suplakite šluotele arba plaktuvu.

Berkite persijotus miltus, supilkite šiltą vandenį, viską sumaišykite, įsitikinkite, kad neliko gumulėlių. Palikite tešlą pastovėti 30 min. Jeigu ji per tiršta, pilkite dar šlakelį šilto vandens.

Patepkite keptuvę aliejumi, pilkite nepilną samtį tešlos ir paskirstykite keptuvės paviršiuje, kepkite virš vidutinės ugnies kiekvieną pusę po 1-2 minutes – stebėkite, kad nepridegtų. 

Patiekite įdarytus ar tiesiog su uogiene, grietine ar šviežiomis uogomis. 

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2023 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.