Lavašo traškučiai: kartą paragavęs – negali sustot

Traškučius mėgsta daugelis. Lavašą – taip pat. Tad kodėl nepasigaminus puikaus užkandžio, kuris nebus prisigėręs riebalų, ir tokio skonio, kokio norite? 

Lavašo traškučiai.
Lavašo traškučiai.
Lavašo traškučiai.
Lavašo traškučiai.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2019-06-24 11:45, atnaujinta 2023-06-19 12:45

Lavašo traškučiai taip greitai ir paprastai paruošiami, o rezultatas toks puikus, kad stebėsitės, kodėl neatradote šio skanėsto anksčiau.

Lavašo traškučius galima paruošti tiek orkaitėje, tiek kepsninėje, jeigu turite tokią, kurioje reguliuojama temperatūra. 

Įkaitinkite ją iki 180 laipsnių.

Lavašo lakštą ištieskite ant pjaustymo lentos ar kito paviršiaus. 

Aptepkite aliejumi arba majonezu.

Apibarstykite česnakų granulėmis, prieskoninėmis žolelėmis, druska. 

Jeigu norite – tiks ir sūris, tik jo sluoksnis neturėtų būti storas. 

Picos peiliu arba žirklėmis supjaustykite (sukarpykite) lavašą trikampėliais, juos išdėliokite ant kepimo skardos ir pašaukite kepti. 

Kepkite 4 minutes, kol pakraštėliai pradės ruduoti. 

Ištraukite iš orkaitės kepimo skardą, sudėkite traškučius į lėkštę ir leiskite atvėsti. 

Skanaukite! Pažadame – netrukus norėsite kepti vėl.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.