Puikus patiekalas vėlyviems savaitgalio pusryčiams, kai nereikia niekur skubėti. Paruoši per 10 min., dedi į orkaitę beveik 1 val. ir grįžti į lovą skaityti knygos, kol apkepas iškeps.
Švediškas varškės apkepas
Reikalingi produktai (2 asmenims):
- 4 kiaušiniai,
- 50 g cukraus,
- 60 g maltų migdolų,
- 450 g birios varškės,
- 320 ml grietinėlės (35 proc. riebumo),
- sviesto formai patepti.
Cukrų ir kiaušinius plakimo šluotele lengvai paplakite. Suberkite maltus migdolus, supilkite grietinėlę ir gerai išmaišykite.
Sudėkite birią varškę ir gerai išmaišykite. Tešla bus skysta.
Kepimo indelius ištepkite sviestu ir supilkite masę. Galite dėti uogų ar vaisių.
Kepkite 180 C apie 50 min., kol viršus apskrunda ir vidus iškepa.
Valgyti su plakta grietinėle ir braškių uogiene.