Lengvai paruošiamas ir labai skanus švediškas varškės apkepas

Ostkaka – švediškas varškės apkepas. Labai lengvai pagaminamas ir labai skanus. Primena mūsų mėgstamą varškės apkepą.

Švediškas varškės apkepas.<br>Nuotr. iš „Samčio užrašai“.
Švediškas varškės apkepas.<br>Nuotr. iš „Samčio užrašai“.
Daugiau nuotraukų (1)

Odeta Kudopčenkienė, „Samčio užrašai“

Jun 29, 2019, 9:53 AM, atnaujinta Jun 29, 2021, 10:53 AM

Puikus patiekalas vėlyviems savaitgalio pusryčiams, kai nereikia niekur skubėti. Paruoši per 10 min., dedi į orkaitę beveik 1 val. ir grįžti į lovą skaityti knygos, kol apkepas iškeps.

Švediškas varškės apkepas

Reikalingi produktai (2 asmenims):

  • 4 kiaušiniai,
  • 50 g cukraus,
  • 60 g maltų migdolų,
  • 450 g birios varškės,
  • 320 ml grietinėlės (35 proc. riebumo),
  • sviesto formai patepti.

Cukrų ir kiaušinius plakimo šluotele lengvai paplakite. Suberkite maltus migdolus, supilkite grietinėlę ir gerai išmaišykite.

Sudėkite birią varškę ir gerai išmaišykite. Tešla bus skysta.

Kepimo indelius ištepkite sviestu ir supilkite masę. Galite dėti uogų ar vaisių.

Kepkite 180 C apie 50 min., kol viršus apskrunda ir vidus iškepa.

Valgyti su plakta grietinėle ir braškių uogiene.

„Samčio užrašai“

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2022 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.