Kaip iškepti sultingą šnicelį su traškia plutele: laiko patikrintas receptas

Daugelis pasakys, kad šnicelis – tai tiesiog kotletas. Bet patikėkit – šnicelis daug skanesnis už už kotletą, jeigu jį paruošime teisingai.

 Šnicelis.<br>Nuotr. iš „Gamink su Audrone“. 
 Šnicelis.<br>Nuotr. iš „Gamink su Audrone“. 
Daugiau nuotraukų (1)

Audronė Zemenskienė, „Gamink su Audrone“

2019-10-01 11:14, atnaujinta 2023-10-03 10:38

Sultingas su traškia plutele – toks turi būti šnicelis. Gaminu juos jau daug metų, ir visada būna skanūs.

O skanesnio garnyro kaip bulvių košė prie šnicelio neįsivaizduoju.

Dabar prie recepto.

Šnicelis

Reikės:

  • 0,5 kg maltos kiaulienos,
  • 2 kiaušinių,
  • 1-2 svogūnų,
  • 1-2 juodos duonos riekelių,
  • pieno,
  • džiūvėsėlių,
  • pipirų ir druskos,
  • aliejaus kepti.

Kaip gaminti

Nuo duonos riekelių nupjoviau plutelę ir pamerkiau į pieną.

Maltą mėsą pagardinau prieskoniais, įmušiau kiaušinius, sudėjau mirkytą duoną ir gerai išmaišiau.

Paruoštą masę išdaužiau: kelis kartus iš viršaus mestelėjau į dubenį.

Iš maltos mėsos formavau šnicelius, juos apvoliojau džiūvėsėliuose ir kepiau keptuvėje šlakelyje aliejaus.

Viskas. Šniceliai pagaminti. Bulvių košė sugrūsta.

Kviečiu prie stalo.

Skanaus!

„Gamink su Audrone“ 

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.