Šiandien ruošiau troškinį su džiovintais baravykais ir kruopomis. Nes tikrai manau, kad mūsų perlinės kruopos tikrai yra be reikalo užmirštos.
Todėl labai stengiuosi jas vėl atrasti iš naujo. Ne tik sriubą virti, bet ir kažką daugiau sugalvoti.
Jos suteikia daug sotumo, todėl manau, kad puikiai tinka ir troškiniams papildyti.
Troškinys keraminiuose indeliuose su kiauliena, perlinėmis kruopomis,
daržovėmis ir džiovintais baravykais
daržovėmis ir džiovintais baravykais
Iš nurodyto produktų kiekio paruošite 5 porcijas, užtruksite daugiau nei 1 val.
Reikalingi produktai:
- 5 bulvės;
- 2 morkos;
- 2 svogūnai;
- 3 skiltelės česnako;
- 5 v. š. perlinių kruopų;
- 1 sauja džiovintų baravykų;
- 500 g kiaulienos kumpio;
- druskos pagal skonį;
- žiupsnis pipirų;
- 1 a. š. prieskoninių žolelių;
- 2 stiklinės vandens;
- 1 v. š. miltų;
- 100 ml grietinėlės.
Kaip gaminti
Perlines kruopas užmerkiame bent porai valandų. Kiaulieną supjaustome gabalėliais. Pabarstome druska, pipirais, prieskoninėmis žolelėmis ir pakepame keptuvėje su trupučiu aliejaus.
Bulves supjaustome kubeliais, pabarstome druska, bulvių prieskoniais. Svogūnus ir česnaką nulupame ir supjaustome smulkiai. Morkas sutarkuojame šiaudeliais.
Svogūnus su morkomis ir česnaku pakepiname.
Į keraminius indelius dedame kiaulienos, bulvių, keptų daržovių, po šaukštą perlinių kruopų, džiovintų grybų. Užpilame padažu, padarytu iš vandens, miltų ir grietinėlės.
Šauname į įkaitintą iki 160 C orkaitę 2 val. Sotus, skanus ir šiek tiek kitoks troškinys.