Apkepą gaminau tradiciškai – atskyriau baltymus ir trynius, plakiau elektriniu plakikliu. Jeigu to nenorite daryti, galite kiaušinius išplakti ir rankiniu plakikliu bei įberti šaukštelį kepimo miltelių.
Sviestinį moliūgą paprasčiausiai sutarkavau ir šiek tiek nusunkiau. Tiesiog toks variantas yra greitesnis, negu daryti tyrę iš moliūgo.
Naudojau avižinius dribsnius, kuriuos sutryniau į miltus. Cukraus dėjau nedaug, todėl apkepas nebuvo saldus.
Aš jį dažniausiai valgau pašildytą su graikišku ar turkišku jogurtu bei obuoliene.
Dietinis varškės apkepas su moliūgais
Paruošimo laikas: 15 min., gaminimo laikas – 45 min.
Reikės:
- 400 g 9 proc. riebumo birios varškės;
- 300 g sviestinio moliūgo;
- 4 mažų kiaušinių;
- 55 g (2/3 st.) avižinių dribsnių;
- 1/2 st. (110 g) pieno;
- 2 valg. š. cukraus;
- 1 arbat. š. cinamono;
- 1 arbat. š. vanilės ekstrakto;
- žiupsnelis jūros druskos.
Gaminimas
Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių temp. Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi (naudojau 22 cm apvalią kepimo formą).
Elektriniu trintuvu sutrinti avižinius dribsnius iki miltinės masės. Į mažą indą įpilti pieno, suberti sumaltus avižinius dribsnius, išmaišyti ir palikti pastovėti.
Burokine tarka sutarkuoti moliūgą. Suberti į sietelį ir rankomis šiek tiek nusunkti susidariusį skystį. Sumaišyti su cinamonu.
Atskirti kiaušinių baltymus ir trynius.
Dideliame inde varškę, trynius, cukrų, vanilę, druską elektriniu plakikliu išplakti iki vientisos, purios masės.
Kiaušinių baltymus išplakti iki standumo, kol apvertus indą jie neiškristų.
Į indą su varške suberti moliūgą, mentele išmaišyti. Supilti pieną su avižiniais dribsniais, išmaišyti iki vientisos masės.
Supilti baltymus ir atsargiai išmaišyti iki vientisos masės.
Kepti apie 35 min., naudojant funkciją „viršus – apačia“, po to pakeistį į „grilis + ventiliatorius“ ir kepti dar 12-15 min. ar kol viršus apskrus.