Krevetės medaus ir česnakų padaže: vakarienė vos per 20 minučių

Vakarienė per 20 minučių! Kol krevetės marinavosi, aš išsiviriau ryžių ir pakepinau morkų su svogūnu. Taip pat galite išsivirti ar pakepinti brokolį, šparagines pupeles, paprikas, mėlynąjį svogūną ar kitas mėgstamas daržoves. 

Krevetės medaus ir česnakų padaže.<br>„Lithuanian in the USA“ nuotr.
Krevetės medaus ir česnakų padaže.<br>„Lithuanian in the USA“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lithuanian in the USA“

Jan 3, 2020, 3:18 PM, atnaujinta Jan 3, 2023, 8:49 AM

Jei norite kitokių ryžių, galite juos pakepinti su kiaušiniu ir žirneliais. Kitaip tariant – variantų, su kuo valgyti šias krevetes, yra įvairiausių. 

Nenustebkite, kad taip trumpai kepiau krevetes. Ilgiau tikrai nereikia, nes krevetės perkeps ir nebus sultingos. 

Jeigu nemėgstate tirštų padažų, į padažą nedėkite krakmolo. Aš labai mėgstu tuos lipnius, tirštus padažus su krevetėmis, dėl to naudojau kukurūzų krakmolą padažui sutirštinti. 

Skanaus! 

Krevetės su medaus ir česnakų padažu

4 porcijoms reikės (matavimui naudojama 240 ml stiklinė): 

  • 450 g šviežių arba atšildytų krevečių (be uodegėlių);
  • 1/3 stiklinės medaus;
  • ¼ stiklinės sojų padažo;
  • 2 didelių česnako skiltelių;
  • 2 valg. š. alyvuogių aliejaus;
  • 3 valg. š. šalto vandens;
  • 1 arb. š. kukurūzų krakmolo;
  • 0,5 arb. š. imbierų miltelių (arba 1 arb. š. susmulkinto šviežio imbiero);
  • druskos;
  • sezamų sėklų (patiekimui);
  • susmulkintų svogūnų laiškų (patiekti).

Kaip gaminti

Česnako skilteles nulupame ir susmulkiname.

Viename indelyje sumaišome medų, sojų padažą, česnaką ir imbiero miltelius (ar šviežią imbierą). Pusę šio mišinio užpilame ant krevečių, išmaišome ir padedame krevetes marinuotis į šaldytuvą 15-20 minučių.

Viename indelyje sumaišome vandenį su krakmolu.

Didelėje keptuvėje įkaitiname alyvuogių aliejų ant vidutinės aukštesnės ugnies.

Krevetes supilame į sietelį (marinatą, nupiltą nuo krevečių, sumaišome su vandeniu ir krakmolu) ir sudedame į keptuvę. Kepiname 1 minutę, po to apverčiame, supilame atidėtą marinatą ir kepiname dar 1 minutę. Tada krevetes išimame ir sudedame į lėkštę (padažą paliekame keptuvėje).

Sumažiname ugnį iki silpnos, į tą pačią keptuvę supilame marinatą, sumaišytą su vandeniu ir krakmolu, ir dar pakaitiname porą minučių nuolat maišydami, kol padažas sutirštėja. Jei norite, galite įpilti daugiau vandens. Tada keptuvę nukeliame nuo ugnies, krevetes sudedame atgal į padažą (jei reikia, pagardiname druska), išmaišome ir patiekiame su ryžiais, mėgstamomis daržovėmis, apibarstome susmulkintais svogūnų laiškais ir sezamo sėklomis.

Skanumėlis!

Kol krevetės marinuojasi, galite išvirti ryžių ir pakepinti mėgstamų daržovių.

Krevetes galite marinuoti ir ilgiau (iki 12 valandų).

„Lithuanian in the USA“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.