Itin greit paruošiamas varškės apkepas su kumpiu ir morkų lapais

Nusipirkti morkų su visa lapija tikrai nebėra sunku – randu jų ne tik turgavietėse, bet ir prekybos centruose. Žinoma, patys gardžiausi mūsų pačių užauginti lapai, tad kol sulaukiu jų sezono, kartkartėmis perku ryšulį morkų.

Varškės apkepas su kumpiu ir morkų lapais.<br>Nuotr. iš „Kūmutės virtuvė“.
Varškės apkepas su kumpiu ir morkų lapais.<br>Nuotr. iš „Kūmutės virtuvė“.
Daugiau nuotraukų (1)

Renata Šniolienė, „Kūmutės virtuvė“

May 13, 2020, 9:52 AM, atnaujinta May 9, 2022, 12:07 PM

Ir dažniausiai būtent dėl lapų ir būtent dėl šio apkepo ar pyrago.

Apie morkų lapų naudą internete rasite labai daug informacijos, tačiau aukštoje temperatūroje žūsta dauguma gerųjų savybių. Lapus apkepuose naudoju tik dėl labai savito, neatspėjamo skonio ir aromato. 

Ir dar vienas puikus atradimas – šaldiklyje morkų lapai puikiai išlaiko formą ir skonines savybes, tad jei liko nepanaudotų pirktinių ar doroju savą derlių, supjaustytus lapus beriu į popierinius maišelius ir dedu šaldiklin.

O šiandien – apkepas. Jo stebuklingumas – itin greitai paruošiama tešla. Ką tik iškepusį tiekiu kartu su grietinės ir sviesto padažu, o atvėsusį dedu į šaldytuvą, ir tuomet jis tampa puikiu užkandžiu, vežamės jo į svečius ar prie ežero.

Varškės apkepas su kumpiu ir morkų lapais

Reikės:

  • 720 g varškės (4 standartiniai pakeliai po 180 g);
  • 4 M dydžio kiaušinių (ar 3 XL);
  • 150 g karšto rūkymo kumpio (tiks tiek kiaulienos, tiek paukštienos);
  • saujos morkų lapų (6-7 jaunų morkų lapai);
  • 0,5 šaukštelio ciberžolės;
  • 0,5 šaukštelio druskos;
  • 0,5 šaukštelio maltų baltųjų pipirų.

Kaip gaminti

Jokių buitinių prietaisų nereikia, viską gaminu šakute.

Varškę dedu į dubenį, beriu prieskonius ir įmušu kiaušinius ir maišau, kol masė tampa vienalyte.

Kumpį supjaustau kubeliais ir suberiu į tešlą, ten pat suberiu stambiai supjaustytus morkų lapus, įmaišau ir... viskas.

Kepu silikoninėje torto formoje, tad niekuo netepu ar nekloju kepimo popieriumi (kitokiose derėtų), sukrečiu tešlą, išlyginu paviršių ir šaunu į orkaitę.

Nustatau 180 C režimu „viršus – apačia“ ir kepu apie 45 minutes.

„Kūmutės virtuvė“

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2022 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.