Šokoladiniai ledai
Reikės:
- 250 ml riebios grietinėlės
- 250 ml pieno
- 2 v.š. nesaldžios kakavos
- 1 a.š. vanilinio cukraus
- 2 a.š. krakmolo
- žiupsnelio druskos
- 250 g juodojo šokolado
- 1 indelio saldinto sutirštinto pieno
Kaip gaminti
Krakmolą, kakavą, druską ir vanilinį cukrų gerai sumaišyti. Į puodą pilti grietinėlę, pieną, sudėti krakmolo ir kakavos mišinį ir ant vidutinės kaitros, nuolat maišant kaitinti, kol užvirs ir šiek tiek sutirštės.
Išjungti kaitrą, sudėti smulkintą šokoladą ir maišyti, kad šokoladas ištirptų, supilti saldintą sutirštintą pieną. Išmaišyti.
Atvėsinti iki kambario temperatūros ir 3-4 val. dėti į šaldytuvą, kad pilnai atvėstų.
Išėmus iš šaldytuvo keletą minučių masę plakti plaktuvu, kol pašviesės ir taps puresnė. Sudėti į šaldymo indelius ir dėti į kamerą.