Šių ledų idėja kilo viešint graikiškoje Kipro dalyje.
Jogurtas yra be galo svarbi graikų mitybos dalis. Jis gaminamas nusunkiant skystas išrūgas nuo įprasto jogurto. Graikiškame jogurte yra daugiau baltymų, jis yra kreminės tekstūros ir gali ilgiau išbūti šiltoje temperatūroje nei įprastas jogurtas.
Graikiškas jogurtas vertinamas ne tik dėl kremiškumo, bet ir dėl probiotikų – bakterijų, itin naudingų žarnynui. Jos padeda reguliuoti virškinimo sistemos veiklą, dujų kaupimąsi, viduriavimą ar vidurių užkietėjimą.
Rytais jogurtas neretai valgomas vienas su duona arba džiūvėsėliais, taip pat jogurtas Graikijoje mėgstamas su medumi ir šviežiais sezoniniais arba cukruotais vaisiais sirupe.
Tačiau galima ir kitokia pusryčių versija – graikiško jogurto ledai su medumi, braškėmis ir dribsniais. Tuo labiau kai karšta.
Jogurtiniai ledai su braškėmis
Reikės:
- 200 g braškių
- 2 v. š. medaus
- 250 g natūralaus graikiško jogurto
- 2 saujų su kaupu skrudintų dribsnių (granolos)
Kaip gaminti
Braškes sutrinkite trintuvu arba šakute, dėkite medaus (arba kitokio mėgstamo saldiklio) ir išmaišykite.
Ledų formelėse sluoksniuokite braškes ir jogurtą. Galiausiai užberkite skrudintų dribsnių ir užšaldykite.
Norėdami paruošti veganiškus ledus jogurtą pakeiskite kokosų kremu.