Bulviniai blynai su varškės ir sūrio įdaru taps tikru vasaros favoritu

Bulviniai blynai – tikra lietuviškos virtuvės klasika, be kurių neįsivaizduojamas šviežių bulvių sezonas. 

Bulviniai blynai su varškės ir sūrio įdaru.<br> 123rf nuotr.
Bulviniai blynai su varškės ir sūrio įdaru.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 21, 2020, 2:48 PM, atnaujinta Jul 18, 2023, 9:33 AM

Daugelis mėgsta bulvinius blynus paskaninti mėsos įdaru. Siūlome dar kitokį variantą – bulvinius blynus su varškės ir sūrio įdaru. Lengvi ir labai gardūs. Taps tikru vasaros favoritu! 

Bulviniai blynai su varškės ir sūrio įdaru

Reikės: 

  • 5-6 vidutinio dydžio bulvių;
  • 1 svogūno;
  • 1 kiaušinio; 
  • 2-3 v. š. miltų.

Įdarui:

  • 200 g varškės;
  • 50 g kietojo ar fermentinio sūrio;
  • skiltelės česnako (nebūtinai);
  • džiovintų petražolių, peletrūnų ar kitų mėgstamų žolelių;
  • druskos;
  • aliejaus kepti.

Kaip gaminti 

Paruoškite varškės įdarą: varškę sutrinkite, sumaišykite su tarkuotu sūriu, druska, prieskoninėmis žolelėmis ar česnaku.

Bulves nuskuskite ir sutarkuokite. Nusunkite skystį. Įmuškite kiaušinį, berkite miltus, druskos ir užmaišykite tešlą.

Į įkaitintą keptuvę pilkite aliejaus, dėkite šaukštą tarkuotų bulvių masės, išlyginkite, ant tarkių dėkite varškės įdaro, ant jo – vėl šaukštą bulvių masės. 

Kepkite ant silpnos ugnies iš abieju pusių, kol gražiai apskrus. 

Patiekite su grietine ar jogurtiniu padažu. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.