Daugelis mėgsta bulvinius blynus paskaninti mėsos įdaru. Siūlome dar kitokį variantą – bulvinius blynus su varškės ir sūrio įdaru. Lengvi ir labai gardūs. Taps tikru vasaros favoritu!
Bulviniai blynai su varškės ir sūrio įdaru
Reikės:
- 5-6 vidutinio dydžio bulvių;
- 1 svogūno;
- 1 kiaušinio;
- 2-3 v. š. miltų.
Įdarui:
- 200 g varškės;
- 50 g kietojo ar fermentinio sūrio;
- skiltelės česnako (nebūtinai);
- džiovintų petražolių, peletrūnų ar kitų mėgstamų žolelių;
- druskos;
- aliejaus kepti.
Kaip gaminti
Paruoškite varškės įdarą: varškę sutrinkite, sumaišykite su tarkuotu sūriu, druska, prieskoninėmis žolelėmis ar česnaku.
Bulves nuskuskite ir sutarkuokite. Nusunkite skystį. Įmuškite kiaušinį, berkite miltus, druskos ir užmaišykite tešlą.
Į įkaitintą keptuvę pilkite aliejaus, dėkite šaukštą tarkuotų bulvių masės, išlyginkite, ant tarkių dėkite varškės įdaro, ant jo – vėl šaukštą bulvių masės.
Kepkite ant silpnos ugnies iš abieju pusių, kol gražiai apskrus.
Patiekite su grietine ar jogurtiniu padažu.