Bulviniai blynai su varškės ir sūrio įdaru taps tikru vasaros favoritu

Bulviniai blynai – tikra lietuviškos virtuvės klasika, be kurių neįsivaizduojamas šviežių bulvių sezonas. 

Bulviniai blynai su varškės ir sūrio įdaru.<br> 123rf nuotr.
Bulviniai blynai su varškės ir sūrio įdaru.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 21, 2020, 2:48 PM, atnaujinta Jul 18, 2023, 9:33 AM

Daugelis mėgsta bulvinius blynus paskaninti mėsos įdaru. Siūlome dar kitokį variantą – bulvinius blynus su varškės ir sūrio įdaru. Lengvi ir labai gardūs. Taps tikru vasaros favoritu! 

Bulviniai blynai su varškės ir sūrio įdaru

Reikės: 

  • 5-6 vidutinio dydžio bulvių;
  • 1 svogūno;
  • 1 kiaušinio; 
  • 2-3 v. š. miltų.

Įdarui:

  • 200 g varškės;
  • 50 g kietojo ar fermentinio sūrio;
  • skiltelės česnako (nebūtinai);
  • džiovintų petražolių, peletrūnų ar kitų mėgstamų žolelių;
  • druskos;
  • aliejaus kepti.

Kaip gaminti 

Paruoškite varškės įdarą: varškę sutrinkite, sumaišykite su tarkuotu sūriu, druska, prieskoninėmis žolelėmis ar česnaku.

Bulves nuskuskite ir sutarkuokite. Nusunkite skystį. Įmuškite kiaušinį, berkite miltus, druskos ir užmaišykite tešlą.

Į įkaitintą keptuvę pilkite aliejaus, dėkite šaukštą tarkuotų bulvių masės, išlyginkite, ant tarkių dėkite varškės įdaro, ant jo – vėl šaukštą bulvių masės. 

Kepkite ant silpnos ugnies iš abieju pusių, kol gražiai apskrus. 

Patiekite su grietine ar jogurtiniu padažu. 

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.