Pikantiškas raudonųjų serbentų pagardas: išbandykite – nenusivilsite

Puikus pikantiškas pagardas, kuris tiks prie mėsos kepsnio ar gabalėlio sūrio. Pernai gaminau pagardą iš slyvų, šiais metais džiaugiuosi nauju skoniu. O jums patinka tokie nesaldūs padažai su uogomis?

Raudonųjų serbentų pagardas.<br>Nuotr. iš „Kviečiu į virtuvę“.
Raudonųjų serbentų pagardas.<br>Nuotr. iš „Kviečiu į virtuvę“.
Raudonųjų serbentų pagardas.<br>Nuotr. iš „Kviečiu į virtuvę“.
Raudonųjų serbentų pagardas.<br>Nuotr. iš „Kviečiu į virtuvę“.
Raudonųjų serbentų pagardas.<br>Nuotr. iš „Kviečiu į virtuvę“.
Raudonųjų serbentų pagardas.<br>Nuotr. iš „Kviečiu į virtuvę“.
Daugiau nuotraukų (3)

„Kviečiu į virtuvę“

Jul 27, 2020, 1:49 PM, atnaujinta Jul 26, 2023, 8:16 AM

Raudonųjų serbentų pagardas

Užtruksite apie 20 min.

Reikės:

  • 500 g raudonųjų serbentų;
  • 200 g cukraus;
  • 50 ml acto;
  • 4 skiltelių česnako;
  • 1 a. š. druskos;
  • 0,5 a. š. maltų gvazdikėlių;
  • ¼ a. š. cinamono;
  • ¼ a. š. maltų juodųjų pipirų;
  • ¼ a. š. maltų kvapiųjų pipirų.

Kaip gaminti

Serbentus nuskiname nuo šakelių, nuplauname. Suberiame į puodą. Šiek tiek  patraiškome bulvių grūstuve. Pakaitiname iki virimo. 

Nukeliame nuo ugnies, suberiame cukrų, druską, prieskonius, smulkintą česnaką, actą. Pakaitiname keletą minučių. 

Aš viską dar pertryniau maisto smulkintuvu. 

Dar kartą užkaitiname ir pilstome į švariai išplautus ir iškaitintus stiklainius. Užklojame storu rankšluosčiu ir leidžiame atvėsti.  

„Kviečiu į virtuvę“

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.