Tobulo skonio žalių pomidorų salotos žiemai

Daržo karaliais neretai tituluojami pomidorai šiemet džiugina ne tik ryškia raudona, geltona ar oranžine spalva, bet ir gausiu derliumi. 

Žalių pomidorų mišrainė.<br>Skaitytojos nuotr.
Žalių pomidorų mišrainė.<br>Skaitytojos nuotr.
Žalių pomidorų mišrainė.<br>Skaitytojos nuotr.
Žalių pomidorų mišrainė.<br>Skaitytojos nuotr.
Žalių pomidorų mišrainė.<br>Skaitytojos nuotr.
Žalių pomidorų mišrainė.<br>Skaitytojos nuotr.
Žalių pomidorų mišrainė.<br>Skaitytojos nuotr.
Žalių pomidorų mišrainė.<br>Skaitytojos nuotr.
Žalių pomidorų mišrainė.<br>Skaitytojos nuotr.
Žalių pomidorų mišrainė.<br>Skaitytojos nuotr.
Žalių pomidorų mišrainė.<br>Skaitytojos nuotr.
Žalių pomidorų mišrainė.<br>Skaitytojos nuotr.
Žalių pomidorų mišrainė.<br>Skaitytojos nuotr.
Žalių pomidorų mišrainė.<br>Skaitytojos nuotr.
 Trims įdomiausių receptų autoriams konkurso rėmėjas „Vegeta NATUR“ padovanos natūralių itin geru skoniu pasižyminčių prieskonių rinkinius.
 Trims įdomiausių receptų autoriams konkurso rėmėjas „Vegeta NATUR“ padovanos natūralių itin geru skoniu pasižyminčių prieskonių rinkinius.
 Visiems, kurie savo receptuose panaudos „Vegeta NATUR“ prieskonius ir atsiųs nuotrauką, kurioje matomas prieskonių pakelis, konkurso rėmėjas padovanos papildomą dovaną – vieną iš „Vegeta NATUR“ prieskonių pakelių.
 Visiems, kurie savo receptuose panaudos „Vegeta NATUR“ prieskonius ir atsiųs nuotrauką, kurioje matomas prieskonių pakelis, konkurso rėmėjas padovanos papildomą dovaną – vieną iš „Vegeta NATUR“ prieskonių pakelių.
Daugiau nuotraukų (9)

Lrytas.lt

Sep 2, 2020, 11:12 AM, atnaujinta Aug 30, 2023, 3:04 PM

Tačiau šeimininkėms kasmet kyla klausimas: ką daryti su nespėjusiais prinokti pomidorais? 

„Skonio“ skaitytoja Agnė D., anksčiau pasiūliusi daugeliui patikusį receptas-paprastas-o-skonis-dziugins-visa-ziema-16111227/"="">receptas-paprastas-o-skonis-dziugins-visa-ziema-16111227/"" target="_blank">pomidorų savo sultyse receptą, šįkart dalijasi žalių pomidorų salotų receptu. „Skonis tobulas!“ – tikina ji. 

Išbandykite – dalijamės Agnės receptu.

Žalių pomidorų salotos žiemai

Reikės: 

  • 2,5 kg žalių pomidorų
  • 0,5 kg svogūnų
  • 4 šaukštų druskos
  • 5 šaukštų cukraus
  • 1,2 l vandens
  • 160 ml 9 proc. acto
  • kv. pipirų, pipirų
  • kelių lauro lapų

Kaip gaminti

Susmulkiname pomidorus ir svogūnus, užpilame druska ir paliekame parai laiko pastovėti šaldytuve. Druska „ištraukia“ iš pomidorų kartumą. 

Po paros nupilame susidariusi skystį ir perplauname viską tekančiu vandeniu.

Dedame į puodą, suberiame cukrų ir  prieskonius, supilame actą ir verdame ant vidutinės ugnies apie 5-10 min. nuo užvirimo. 

Supilstome į stiklainius, uždengiame pledu. Kai atvėsta, išnešame į rūsį. 

Patiekiame prie mėsos patiekalų. 

„Skonis tobulas! Man šie pomidorai primena vaikystės skonį, kai mokyklos valgykloje garnyrui būdavo žali pomidorai“, – pridūrė Agnė. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.