Varškės apkepas
Reikės:
- 600 g 9 proc. riebumo varškės;
- 5 v. š. graikiško jogurto;
- 5 v. š. migdolų miltų (pasigaminti galite susimalę migdolus);
- 3 kiaušinių;
- 1 a. š. vanilės ekstrakto;
- 4 v. š. klevų sirupo arba rudojo cukranendrių cukraus.
Kaip gaminti
Varškę trintuvu sutrinti su graikišku jogurtu, migdolų miltais, vanile ir klevų sirupu ar ruduoju cukrumi.
Baltymus atskirti nuo trynių. Trynius įmaišyti į varškės masę, o baltymus išplakti iki standžių putų, kad apvertus dubenį neiškristų.
Išplaktus baltymus lengvai įmaišyti į varškės masę.
Supilti masę į kepimo formą ir dėti į 180°C įkaitintą orkaitę.
Kepti apie 30-40 min., iškeptą truputį atvėsinti, o tuomet skanauti.
Su skaniausiais linkėjimais – receptu pasidalijo „Good Food Studio“ komanda.